Porsche 964 Carrera 2

De Porsche 964 kwam in 1988 op de markt als opvolger van het Porsche 911 G-Model, die op dat moment al 15 jaar in nagenoeg ongewijzigde vorm verkocht werd. Eind jaren ’80 verkeerde Porsche in een crisis, mede doordat de verkopen van de succesvolle 944 sterk terugliepen. Om het tij te keren moest er een nieuw model van de 911 verschijnen waar de kopers ook echt behoefte aan hadden. Qua know-how kon men teruggrijpen naar de legendarische Porsche 959 waardoor de 964 ook echt flinke stappen vooruit maakte. Naast de afgeronde bumpers kende de 964 veel nieuwe techniek onderhuids. Zo werd het model standaard geleverd met stuurbekrachtiging en ABS. Ook het lichtmetalen onderstel was volledig nieuw, evenals de 3.6 liter boxermotor. Voor het eerst kwam er ook een vierwielaangedreven versie beschikbaar. Vermogens varieerden van 250pk voor de Carrera 2 tot 360pk voor de Turbo.

Porsche 964 Carrera 2

Deze Porsche 964 Carrera 2 wordt in Nederland te koop aangeboden door Porsche Centrum Gelderland en is bijzonder vanwege een aantal redenen. Ten eerste betreft het een Carrera 2, een versie die duidelijk minder verkocht werd dan de versie met vierwielaandrijving. Ten tweede is deze uitgevoerd in de zeer zeldzame kleur Speedgelb. Ten derde staat er maar 72.338km op de teller, de handbak maakt het feest compleet! Als je het ons vraagt zo’n beetje het lekkerste uit de historie van de 911 gezien de klassieke looks in combinatie met relatief moderne, en toch rauwe, rijsensatie.

De optelsom van bijzondere factoren leidt in dit geval ook tot een bijzonder prijskaartje, voor € 92.900 mag je deze in de garage zetten.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 964 Carrera 2”