Ferrari F40

De Ferrari F40 is de ultieme posterauto met zijn ruige looks. De F40 werd gebouwd om het 40-jarig bestaan van het Italiaanse merk te vieren maar moest vooral een statement worden voor alle knowhow die Ferrari in huis had om een auto snel te laten gaan. Destijds leefde Enzo Ferrari nog en bekend is dat hij de nodige invloed op de ontwikkeling van de F40 heeft uitgeoefend. Het was de eerste productie auto waar composietmaterialen werden toegepast, iets wat Ferrari ook toepaste op haar Formule 1 auto’s. Onder de enorme achterklep ging een 3 liter V8 middenmotor schuil die dankzij twee turbo’s het tot 487pk schopte. Deze zat gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De sprint naar de 100 km/u werd voltooid in 3,8 seconden, de topsnelheid bedroeg 324 km/u! Daarmee was de F40 de snelste productie auto in zijn tijd, en dus ook sneller dan de Porsche 959.

Er zouden uiteindelijk 1.337 stuks de fabriek verlaten. Vanaf het eerste moment is de F40 een veelgezochte verzamelauto. De prijzen hebben enkel een stijgende lijn laten zien waarbij prijzen van boven een miljoen Euro op dit moment zelfs haalbaar zijn.

Ferrari F40

Deze Ferrari F40 wordt in Duitsland te koop aangeboden via Classic Driver. Het betreft een exemplaar zonder katalysator die door de eerste eigenaar wordt aangeboden. Slechts 7.400km reed hij met de straatracer die nog altijd 100% in de eerste lak staat.

De auto zou in perfecte staat verkeren, de vraagprijs is op aanvraag. Reken op een bedrag met minimaal 6 nullen.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!