Daimler Double Six S3 1991

Het merk Daimler werd door Jaguar gevoerd voor de top-of-the-range Jaguars, ze waren technisch altijd gebaseerd op bestaande modellen. De V12 versies van de Jaguar XJ, geproduceerd tussen 1972 en 1997, werden Daimler Double Six genoemd. De XJ, waarbij de letters staan voor Experimental Jaguar kwam in 1968 op de markt, het bleek zeker geen experiment te zijn aangezien het model zeer lange tijd in nagenoeg gelijkblijvende vorm in productie bleef, tot aan 2010 zijn de lijnen altijd zeer herkenbaar gebleven. Het was tevens het laatste model dat onder toezicht van de stichter van Jaguar tot stand kwam, Sir William Lyons.

Technisch was de XJ een behoorlijke vooruitgang met zijn onafhankelijke wielophanging die grote gelijkenissen vertoonde met de Jaguar E-Type. Het resultaat was een fantastisch rijgedrag en een minimum aan trillingen en interieurgeluiden. Onder de kap lag een 2.8 liter of 4.2 liter zescilinder motor. Door de grote vraag in het begin kreeg de fabriek capaciteitsproblemen waardoor de bouwkwaliteit te wensen over liet. In 1972 werd de XJ12 gelanceerd met een majestueuze 5.3 liter V12, wat zorgde voor de titel de snelste vierzitter ter wereld. Er was namelijk een topsnelheid haalbaar van 225 km/u en de limousine sprintte van 0 naar 100 in 7,5 seconden.

HET AANBOD

Deze Daimler Double Six S3 uit 1991 wordt te koop aangeboden door veilinghuis Auctionata in Duitsland via Classic Driver. De Daimler is nieuw aangekocht door een Jaguar liefhebber die de auto voor dagelijks gebruik inzette, daarna zou de auto enkel voor recreatieve ritjes worden ingezet als onderdeel van een grote verzameling. Vorig jaar heeft de auto nog een grote beurt gehad en zou deze volgens de verkoper in goede staat verkeren. De verwachte opbrengst van deze chique Brit ligt tussen de € 10.000 en € 15.000.

Deel hieronder je mening over deze Daimler!

Tags from the story
0 replies on “Daimler Double Six S3 1991”