Bizzarrini Europe 1900

In 1964 is het merk opgericht door de italiaan Giotto Bizzarrini maar al snel sneuvelde het bedrijf in 1969 door financiële problemen. Erg jammer aangezien er spectaculaire exemplaren de fabriek hebben verlaten. Deze Bizzarrini Europe 1900 is één van de ongeveer twintig gebouwde exemplaren. Vijf daarvan werden aangedreven door dezelfde 1.9 liter Opel 4-cylinder die Opel ook gebruikte in de GT.

De verkoper geeft aan dat de auto volledig is gerestaureerd en zoals op de foto’s te zien is lijkt de auto inderdaad als nieuw. Doordat de Opel motor diep in het chassis is gemonteerd is er sprake van een front/mid platfrom wat de wegligging ten goede komt. De motor is voorzien van twee Weber DCOE 45s carburateurs. Het staat niet omschreven hoeveel vermogen de motor heeft maar we gaan er vanuit dat deze minimaal de 104 pk’s ophoest van de fabrieksmotor.

De auto wordt via Ebay in België aangeboden, je kan bieden zonder reserve. Op het moment van schrijven staat de teller op $ 135.300. Deze auto is inmiddels verkocht, kijk op THECOOLCARS.nl voor meer aanbod.

Geef je mening over deze auto hieronder!

Tags from the story
0 replies on “Bizzarrini Europe 1900”