Audi RS2 Avant Quattro

De Audi RS2 Avant Quattro is in een beperkte oplage geproduceerd van maart 1994 tot juli 1995. Het was niet alleen de eerste Audi die onder het “RS” label (wat voor RennSport staat) tot stand kwam,  maar was het tevens de eerste “powerstation” met de prestaties van een sportwagen. Mede door de vierwielaandrijving was de RS2 ook heel goed bruikbaar als comfortabele en veilige alleskunner.

De ontwikkeling vond plaats in een joint venture met Porsche. Onder de kap lag de meest krachtige vijfcilinder turbo motor uit de schappen van Audi. De motor werd door Porsche flink onder handen genomen, zo werden er wijzigingen doorgevoerd aan de turbo, intercooler, injectoren, uitlaatsysteem en het motormanagement. Het resultaat? 315pk, een topsnelheid van 262 km/u en een tijd van 0 naar 100 in 4,8 seconden! Ter vergelijk, de RS2 kon met gemak een Porsche 911 (996) en een Chevrolet Corvette C5 bijhouden. Het was ook Porsche die de remmen en het onderstel aanpaste naar hun standaarden, o.a. te herkennen aan de Porsche badge op de remklauwen. De productie vond plaats in de fabriek van Porsche in Zuffenhausen, daar was ruimte ontstaan nadat de laatste Mercedes E500 van de band was gerold. In eerste instantie was men van plan maximaal 2.200 exemplaren van de RS2 te bouwen, echter door de grote vraag stopte de teller bij 2.891. De laatste jaren staat het model met cultstatus steeds meer in de belangstelling en zitten de prijzen in de lift van goede originele exemplaren met een lage kilometerstand.

Zie hieronder voor rijdende beelden:

Deze Smaragdzwarte Pareleffect (diep donkerblauw) Audi RS2 Avant Quattro uit 1995 wordt in Nederland te koop aangeboden door Auto Leitner. Opvallend is de lage kilometerstand van 114.000km. De RS2 is oorspronkelijk is Zwitserland geleverd en in 2001 in handen gekomen van de 2e en laatste eigenaar, een Spanjaard. Volgens de verkoper verkeert de auto in verzorgde onbeschadigde staat en is er zeer veel documentatie voorhanden. De prijs is € 29.500. Zie HIER voor de advertentie van Auto Leitner.

Geef hieronder je mening over deze auto!

 

Tags from the story
0 replies on “Audi RS2 Avant Quattro”