VW Variant 1500S

De Volkswagen Type 3, beter bekend als de Volkswagen 1500 en later de Volkswagen 1600, werd voor het eerst aan het grote publiek getoond op de IAA in Frankfurt in 1961. Het model was er in drie varianten, een tweedeurs sedan, hatchback en stationwagen. Het was de bedoeling van Volkswagen om een breder publiek aan te spreken naast de toen gevoerde Kever en Karmann Ghia.

Zowel de 1500 als de 1600 werden aangedreven door een achterin geplaatste luchtgekoelde viercilinder boxermotor die respectievelijk 45pk en 54pk leverden. De motor kon gekoppeld worden aan een handgeschakelde vierversnellingsbak of een drietraps automaat (vanaf 1967). In 1960 kwam brandstofinjectie beschikbaar en was het de eerste Duits auto in serieproductie die hiermee werd uitgevoerd. Ondanks het moderne design is de Type 3 nooit zo populair geworden als de Kever. In 1973 eindigde de productie toen de Passat zich als opvolger aandiende.

HET AANBOD

Deze handgeschakelde VW Variant 1500S uit 1964 in een uitzonderlijk goede staat wordt te koop aangeboden in Portugal via Classic Driver. Uit de omschrijving wordt niet duidelijk of de auto nu gerestaureerd is of in originele staat verkeert, wij vermoeden het laatste aangezien er over correct patina wordt gesproken. De verkoper vermeld wel dat de VW gedurende zijn loopbaan altijd in gebruik is geweest en daarbij altijd zeer goed is onderhouden. De Type 3 zou daarnaast ook erg fijn rijden. Wie wil er nou niet zo’n sympathieke en bruikbare klassieker voor zijn deur hebben staan? De prijs van dit fraaie exemplaar is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
0 replies on “VW Variant 1500S”