VW Karmann Ghia Coupe 1970

De Volkswagen Karmann Ghia is ontworpen door het Italiaanse Ghia en werd gebouwd tussen 1955 en 1974. Iets meer dan een half miljoen exemplaren zijn er van de tweedeurs sportwagen geproduceerd. Na de oorlog stond Volkswagen met name bekend door zijn kleine betrouwbare auto’s en de praktische Transporter. Omdat de vraag naar luxe en elegante auto’s toenam en Volkswagen haar imago wilde verbeteren werd besloten tot de bouw van de Karmann Ghia. In 1951 werd contact gelegd met carrosseriebouwer Karmann uit Osnabrück die uiteindelijk Ghia bij het project betrok voor het ontwerp. Ghia had nog een ontwerp op de plank liggen voor Chrysler dat nooit was gebruikt door de Amerikanen. Het ontwerp werd zodanig aangepast zodat het paste op de bodemplaat van de Volkswagen Kever. Begin 1955 werd de eerste productieversie voor het eerst getoond aan het grote publiek, in augustus datzelfde jaar rolde de eerste auto’s van de band in de fabriek van Karmann. De verkoopaantallen overtroffen alle verwachtingen, in het eerste jaar werden er meer dan 10.000 stuks verkocht.

In eerste instantie zorgde de motor van de Kever voor de aandrijving, een 36pk luchtgekoelde boxermotor. Het zorgde niet voor spannende prestaties maar droeg wel bij aan de betrouwbaarheid van de Karmann Ghia. Vanaf 1957 kwam er ook een cabrioletversie beschikbaar. Op 31 juli 1974 zou de allerlaatste Karmann Ghia gebouwd worden, toenemende veiligheidseisen en afnemende verkopen deden de auto de das om. Het model werd opgevolgd door de Scirocco.

HET AANBOD

Deze VW Karmann Ghia Coupe in metallic groen uit 1970 wordt te koop aangeboden in Nederland. De VW is oorspronkelijk nieuw geleverd in de USA, opvallend is het vinyl dak en de chique bekleding. Volgens de verkoper heeft de buitenkant wat aandacht nodig, echter zou er geen roest aanwezig zijn. Technisch zou de VW in top staat zijn wat ook zou gelden voor de 1.600cc motor. De teller geeft 28.489 miles aan. De prijs van deze gave Karmann Ghia is € 12.950. Zie HIER voor de advertentie van Kaag Kevers.

Deel hieronder je mening over deze VW!

0 replies on “VW Karmann Ghia Coupe 1970”