Volkswagen Karmann Ghia Coupe

Enige tijd geleden plaatsten we een Volkswagen Karmann Ghia met iets meer dan 10.000 kilometer op de teller, deze heeft er ruim 41.000 afgelegd. Het blijft toch bijzonder dat een auto na 43 jaar nog altijd helemaal origineel is en bijna in nieuwstaat verkeert. Voordat we ingaan op deze vondst eerst wat achtergrondinformatie over de Karmann Ghia.

De Volkswagen Karmann Ghia is ontworpen door het Italiaanse Ghia en werd gebouwd tussen 1955 en 1974. Iets meer dan een half miljoen exemplaren zijn er van de tweedeurs sportwagen geproduceerd. Na de oorlog stond Volkswagen met name bekend door zijn kleine betrouwbare auto’s en de praktische Transporter. Omdat de vraag naar luxe en elegante auto’s toenam en Volkswagen haar imago wilde verbeteren werd besloten tot de bouw van de Karmann Ghia. In 1951 werd contact gelegd met carrosseriebouwer Karmann uit Osnabrück die uiteindelijk Ghia bij het project betrok voor het ontwerp. Ghia had nog een ontwerp op de plank liggen voor Chrysler dat nooit was gebruikt door de Amerikanen. Het ontwerp werd zodanig aangepast zodat het paste op de bodemplaat van de Volkswagen Kever. Begin 1955 werd de eerste productieversie voor het eerst getoond aan het grote publiek, in augustus datzelfde jaar rolde de eerste auto’s van de band in de fabriek van Karmann. De verkoopaantallen overtroffen alle verwachtingen, in het eerste jaar werden er meer dan 10.000 stuks verkocht.

Filmpje!

In eerste instantie zorgde de motor van de Kever voor de aandrijving, een 36pk luchtgekoelde boxermotor. Het zorgde niet voor spannende prestaties maar droeg wel bij aan de betrouwbaarheid van de Karmann Ghia. Vanaf 1957 kwam er ook een cabrioletversie beschikbaar. Op 31 juli 1974 zou de allerlaatste Karmann Ghia gebouwd worden, toenemende veiligheidseisen en afnemende verkopen deden de auto de das om. Het model werd opgevolgd door de Scirocco.

Deze Volkswagen Karmann Ghia Coupe uit 1971 in de fraaie goudmetallic kleur met slechts 41.500km(!) wordt te koop aangeboden in België. De auto heeft bij de eerste eigenaar 30 jaar in de garage gestaan. Tijdens de schaarse kilometers die wel zijn afgelegd heeft de auto nog nooit een druppel regen gezien. Volgens de verkoper staat de auto nog in zijn eerste lak, enkel de rechterzijde zou een keer zijn bijgewerkt. Het interieur zou nog als nieuw zijn. Alle documenten zijn bewaard gebleven en maken uiteraard onderdeel uit van de verkoop. De prijs? € 22.500. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Karmann Ghia Coupe”