Volkswagen Golf 1 GTI

De Golf 1 GTI was een belangrijke auto in de automobiele historie doordat het de eerste praktische hatchback was die over sportwagenprestaties beschikte. Daarmee kwam het serieuze werk op de linkerbaan voor de “gewone man” ineens binnen bereik. Met zijn 1.6 liter motor met 110pk wist de GTI voor die tijd indrukwekkende prestaties neer te zetten. Mede door zijn lage gewicht van 810kg was er een topsnelheid haalbaar van 182 km/u en werd de sprint van 0 naar 100 km/u in 9,2 seconden afgerond.

In tegenstelling tot wat je van Volkswagen zou verwachten was de roestprotectie niet al te best en zijn er weinig exemplaren van deze oer-GTI overgebleven. Een goed en origineel exemplaar is dan ook moeilijk te vinden en heeft de Volkswagen Golf 1 GTI al geruime tijd de stijgende lijn te pakken qua waarde.

Volkswagen Golf 1 GTI

Deze Volkswagen Golf 1 GTI uit 1983 in knalrood wordt in eigen land te koop aangeboden door Lex Classics. Het betreft een Italiaans geleverd exemplaar met maar 112.893km ervaring. Deze GTI is een tweede generatie model met een 1.781cc motor een versnellingsbak met vijf verzetten, daarmee is een topsnelheid haalbaar van 183 km/u en sprint de Golf in 8,2 seconden naar de 100.

Volkswagen Golf 1 GTI 02

Het originele onderhouds- en instructieboekje is aanwezig. Het prijskaartje vermeldt 25.500 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Golf 1 GTI”