Volkswagen Brasilia

De Volkswagen Brasilia is, zoals de naam doet voorspellen, een luchtgekoeld model van Volkswagen die werd gebouwd tussen 1975 en 1982 in de fabrieken van het Duitse merk in Brazilië en Mexico. Achterin lag de bekende 1.600cc luchtgekoelde boxermotor. Er zouden slechts twee auto’s van dit type in de Verenigde Staten rijden en één in Nederland. De auto is nooit officieel in Nederland geïmporteerd, wel in Suriname waar veel Brasilia’s werden gebruikt. In Brazilië gebruikte deze auto als brandstof een mengsel van benzine en ethanol.

Volkswagen Brasilia

Deze Volkswagen Brasilia uit 1976 wordt in Portugal te koop aangeboden via Classic Driver. Volgens de verkoper is de auto, met tellerstand 39.000km, mechanisch volledig origineel en goed onderhouden. Origineel is de VW geleverd in bruin, de laatste eigenaar heeft deze van een nieuwe gele laklaag voorzien.

VW Brasilia 04

Aangezien de bekleding niet meer goed was heeft de verkoper besloten deze te voorzien van een eigentijdse ruitbekleding. De roestvrije surfersdroom heeft een prijskaartje van € 13.000.

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Brasilia”