Ford Mustang 390 GT

De Ford Mustang is één van de meest in het oog springende modellen van het Amerikaanse autobedrijf Ford en was leverbaar als cabrio, coupé en fastback. De ontwerper John Najjar was fan van het gevechtsvliegtuig de P-51 Mustang waar dan ook de naamgeving van afgeleid is. Het eerste exemplaar rolde op 17 april 1964 van de productieband en was meteen een verkoophit. Wat de auto zo succesvol maakte was zijn sportieve uiterlijk en zijn lage prijs, namelijk 2300 dollar. Ook verwierf het model grote bekendheid door zijn optreden in films als Bullit met Steve McQueen in de hoofdrol met de meest spectaculaire achtervolgingsscènes door San Francisco. Met name de tweede serie Mustangs, geproduceerd van 1964 tot 1966, is immens populair onder oldtimer liefhebbers. Deze tweede serie is te herkennen aan het ontbreken van de haaienkieuwen tussen de lampen en de grille.

Ook in Nederland werd de Mustang in de jaren zestig relatief goed verkocht. De Mustang werd van ongeveer 1965 tot 1967 ook in Nederland geassembleerd, in de Nederlandse Fordfabriek in Amsterdam. Ook het huidige model Mustang wordt in Nederland verkocht, echter niet volgens de officiële kanalen als Ford Nederland, maar via grijze import.

Ford Mustang 390 GT

Deze Ford Mustang 390 GT in Highland Green wordt in Engeland te koop aangeboden door Fast Classics. In 1991 is deze naar Engeland gehaald waarna een uitvoerige restauratie is ingezet waarbij de auto uit de film Bullit met Steve McQueen als voorbeeld diende. Niet alleen de restauratie maar ook de periode daarvoor is uitstekend gedocumenteerd waaruit blijkt dat de Mustang regelmatig onderhoud heeft gehad. In 2010 is er een nieuwe motor gemonteerd die er inmiddels 8.000km op heeft zitten. Het gaat om een motorblok met de volgende specificaties:

Manor Mustang engine with 4 inch bore / 4 inch stroke, 408 cu, Ford Motorsport Block, Edelbrock Victor Junior Heads, Weiand stealth dual plane manifold, Holley 750 vac/sec carb, 236 / 242 duration Roller comp cams, Mallory ignition coil, Willwood brakes, 5 Speed Gearbox, Side exit exhausts. Het resultaat is een machtige 454pk!

Ford Mustang 390 GT 06

Ford Mustang 390 GT 02 Ford Mustang 390 GT 05

De auto bevindt zich volgens de verkoper in een zeer goede staat, het lakwerk en chroom is perfect op een kleine oneffenheid aan de zijkant. Het interieur maakt een zeer nette indruk met Recaro stoelen in leer met alcantara en rolbeugel. De brute Amerikaanse musclecar wordt aangeboden voor omgerekend ongeveer € 68.000.

Deel hieronder je mening over deze Ford!

Tags from the story
0 replies on “Ford Mustang 390 GT”