Austin Healey 100/S

De Austin Healey 100S was gebouwd op basis van de 100 met als doel ingezet te worden in de racerij. De “S” in de benaming was afgeleid van het roemruchte circuit Sebring. Slechts 50 exemplaren zouden er gebouwd worden, allen uitgerust met een 132pk sterke zes-in-lijn. Om gewicht te besparen werd de stalen cilinderkop vervangen door een aluminium exemplaar en liet men de overdrive achterwege. Ook de bumpers en de cabriokap ontbraken, de grille werd lichter uitgevoerd en het raam voerde men in plastic uit. Alles bij elkaar wist men een gewicht te besparen van 91kg. Het was overigens de eerste productie auto waarbij zowel voor als achter schijfremmen werden toegepast.  De meeste exemplaren werden geleverd in Lobelia Blue, de minderheid verliet in Spruce Green of Single Black de Donald Healey Motor Company. Een authentiek exemplaar met racehistorie kan momenteel meer dan een miljoen Euro opbrengen.

Austin Healey 100/S

Deze Austin Healey 100/S wordt in Engeland te koop aangeboden door Pendine. Het betreft een recreatie met chassisnummer KAS 467 die in 2011 geheel nieuw is opgebouwd door Austin Healey specialist JME Healeys. Om het origineel zo goed mogelijk te benaderen stond er tijdens de opbouw een originele 100/S naast.

Austin Healey 100:s 06 Austin Healey 100:s 07

Austin Healey 100:s 04 Austin Healey 100:s 02

En het resultaat mag er zijn! Het oog voor detail blijkt ook uit de correcte aluminium cilinderkop, aluminium body, snelheidsmeter die tot 140mph loopt en correcte remschijven rondom. Naast het feit dat het een zeer capabel apparaat voor de openbare weg is werd deze met name gebouwd voor deelname aan historische races. Wil jij deze beauty bezitten? De vraagprijs is een kleine 186.000 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Austin Healey!

Tags from the story
0 replies on “Austin Healey 100/S”