Volkswagen 1600 Type 3 Variant

De Volkswagen Type 3, beter bekend als de Volkswagen 1500 en later de Volkswagen 1600, werd voor het eerst aan het grote publiek getoond op de IAA in Frankfurt in 1961. Het model was er in drie varianten, een tweedeurs sedan, hatchback en stationwagen. Het was de bedoeling van Volkswagen om een breder publiek aan te spreken naast de toen gevoerde Kever en Karmann Ghia.

Zowel de 1500 als de 1600 werden aangedreven door een achterin geplaatste luchtgekoelde viercilinder boxermotor die respectievelijk 45pk en 54pk leverden. De motor kon gekoppeld worden aan een handgeschakelde vierversnellingsbak of een drietraps automaat (vanaf 1967). In 1960 kwam brandstofinjectie beschikbaar en was het de eerste Duits auto in serieproductie die hiermee werd uitgevoerd. Ondanks het moderne design is de Type 3 nooit zo populair geworden als de Kever. In 1973 eindigde de productie toen de Passat zich als opvolger aandiende.

Deze babyblauwe Volkswagen 1600 Type 3 Variant uit 1973 wordt te koop aangeboden in Nederland. Het is een USA uitvoering en gezien de advertentie is de auto op het moment van schrijven op transport naar Nederland. De verkoper doet geen opgave over de kilometerstand behalve dat deze laag is. De motor is gereviseerd en de auto zou zeer goed onderhouden zijn. Achterin ligt de 1600 motor met 54pk. Vanwege de afkomst uit Californië is de Type 3 geheel roestvrij en gaaf. Bovendien zou de auto geheel origineel zijn. En dan dat fraaie dakrek! Van zo’n auto wordt je toch gewoon blij? Een prijs wordt helaas niet vermeld. Zie HIER voor de advertentie van Stuurman Classic Cars.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
2 replies on “Volkswagen 1600 Type 3 Variant”
 1. says: Ton verstappen

  Wat is de vraagprijs voor deze variant?
  Ruilen jullie ook nieuwere auto’s in?
  Audi A4/ 2000/ 1.8T Quattro/ auto is in nette staat
  Leder interieur

 2. says: thecoolcars

  Hi Ton, als je op de link naar de oorspronkelijke advertentie klikt onderaan bovenstaand artikel kom je bij de verkoper uit. Daar kan je beter terecht voor specifieke vragen. Succes!

Comments are closed.