Saab 900 Turbo Aero 16V

De Saab 900 rolde van 1978 tot 1998 in twee generaties uit de fabriek. Dit model valt onder de eerste generatie en staat bekend onder de naam “classic” die tot 1993 in productie is geweest. De Turbo was het hoogtepunt uit misschien wel de gehele geschiedenis van Saab, een automobiel icoon die nog steeds op vele liefhebbers mag rekenen.

De Classic was gebaseerd op de Saab 99 waarbij het front langer was gemaakt om aan de Amerikaanse regelgeving ten aanzien van een frontale botsing te kunnen voldoen. Opvallend was dat de viercilinder motoren “andersom” waren gemonteerd, dat wil zeggen dat de krukas zijn vermogen aan de voorkant leverde waar het via kettingen naar de transmissie werd gebracht. De link met de vliegtuighistorie is in dit model goed zichtbaar door de gebogen rechtopstaande vooruit voor een goed zicht.

Saab 900 Turbo Aero 16V

Deze Saab 900 Turbo Aero 16V in donkerblauw metallic uit 1991 met 156.000km op de teller wordt te koop aangeboden in Spanje via Autoscout24.nl. Volgens de verkoper is de Aero volledig roestvrij, wat een unicum is bij deze auto’s, en zou deze in een algehele perfecte staat verkeren. Daarnaast beschikt de auto over een originele Clarion radio, een schuifdak, Super Aero velgen met nieuwe banden en een aantal extra meters in het dashboard. Volgens opgave heeft de Saab 175pk onder de kap. De prijs van deze unieke Saab is stevig met € 22.900.

Deel hieronder je mening over deze Saab!

Tags from the story
0 replies on “Saab 900 Turbo Aero 16V”