Saab 900 S Cabriolet LPT

De Saab 900 rolde van 1978 tot 1998 in twee generaties uit de fabriek. Dit model valt onder de eerste generatie en staat bekend onder de naam “classic” die tot 1993 in productie is geweest. De Turbo was het hoogtepunt uit misschien wel de gehele geschiedenis van Saab, een automobiel icoon die nog steeds op vele liefhebbers mag rekenen.

De Classic was gebaseerd op de Saab 99 waarbij het front langer was gemaakt om aan de Amerikaanse regelgeving ten aanzien van een frontale botsing te kunnen voldoen. Opvallend was dat de viercilinder motoren “andersom” waren gemonteerd, dat wil zeggen dat de krukas zijn vermogen aan de voorkant leverde waar het via kettingen naar de transmissie werd gebracht. De link met de vliegtuighistorie is in dit model goed zichtbaar door de gebogen rechtopstaande vooruit voor een goed zicht.

Saab 900 S Cabriolet LPT

Deze Saab 900 S Cabriolet LPT wordt in eigen land te koop aangeboden door Auto Leitner. Het betreft een bijzonder exemplaar uit een privéverzameling. De bijzonderheid zit in de zeldzaam perfecte en niet gerestaureerde staat, bovendien betreft het een origineel Nederlands geleverde auto in de fraaie kleurencombinatie van Scarabgroen metallic met beige cabrioletkap en leren interieur.

De teller geeft een bescheiden 131.000km aan. Het prijskaartje van deze coole Zweedse youngtimer vermeldt € 19.500.

Deel hieronder je mening over deze Saab!

Tags from the story
0 replies on “Saab 900 S Cabriolet LPT”