Renault Clio V6 Phase 1

De Renault Clio V6 is met zijn middenmotor, uitgebouwde wielkasten en achterwielaandrijving de reïncarnatie van de legendarische Renault 5 Turbo. De eerste V6, intern genoemd Phase 1, kwam in 2001 op de markt en werd gebouwd door Tom Walkinshaw Racing (TWR). Een gewone carrosserie van de Clio II werd verscheept naar de Alpine fabriek in Dieppe alwaar de deuren, wielschermen, achterklep, motorkap en bumpers gewijzigd werd. Daar monteerde men ook een zogeheten subframe voor onder de motor en de gewijzigde wielophanging. Alleen de voorstoelen en het dashboard kwamen nog redelijk overeen met die van een gewone Clio. Achter de voorstoelen lag een 230pk V6 uit de Laguna/Espace, echter de V6 was daarmee in rechte lijn niet eens zoveel sneller dan een Clio RS wat mede te wijten was aan het 300kg hogere gewicht. De V6 sprintte van o naar 100 in 6,2 seconden en de snelheidsmeter stopte pas bij 230 km/u. 

De handling was erg tricky, zeker bij nat weer of op de grens. Dat was aanleiding om al in 2003 de Phase 2 op de markt te brengen waarbij Porsche de nodige expertise leverde. Er zouden 1.513 stuks van de Phase 1 geproduceerd zijn.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze Renault Clio V6 Phase 1 uit 2001 is een origineel Nederlands geleverd exemplaar er wordt daar nu ook te koop aangeboden. De Iceberg Zilveren racer met nummer 139 heeft 116.900km op de teller staan en is altijd dealer onderhouden. De prijs van deze bijzondere Renault is € 18.950. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze Renault!

Tags from the story
0 replies on “Renault Clio V6 Phase 1”