Lamborghini Jarama 400 GT

De Lamborghini Jarama is een 2+2 grand tourer gebouwd tussen 1970 en 1976, het ontwerp was afkomstig van Bertone-ontwerper Marcello Gandini. Het model diende als opvolger van de Islero die vanwege nieuwe Amerikaanse wetgeving aangepast moest worden. In plaats van evolutie koos Ferruccio Lamborghini voor revolutie op basis van een ingekort chassis van de Islero. De naam was geïnspireerd op het Spaanse Jarama, een regio die bekend stond om haar stierenvechten. Dat er ook een circuit was met de naam Jarama was waarschijnlijk niet geheel toevallig.

Lamborghini Jarama 400 GT

Deze Lamborghini Jarama 400 GT wordt te koop aangeboden door veilinghuis RM Sotheby’s. Het betreft een zeer vroeg productienummer (#18) die nieuw is geleverd via Garage Foitek in januari 1971 in Zwitserland. Sindsdien is de auto altijd in het Alpenland verbleven en maakte onderdeel uit van de collectie van Jean Wicki, de winnaar van olympisch goud in de bobslee. De Jarama zou in zeer goede originele staat verkeren en heeft slechts 77.000km op de teller.

Lamborghini Jarama 400 GT 08

 

Lamborghini Jarama 400 GT 05 Lamborghini Jarama 400 GT 06

Het onderhoud is altijd netjes uitgevoerd getuige de documentatie. De verwachte opbrengst van Ferrucio’s favoriet is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Jarama 400 GT”