Porsche 914: een misstap of een verborgen schat?

Deze vraag stelde het Britse Classic Driver over de “Volksporsche”. De samenvatting van het artikel is als volgt.

Het is volgens hen ironisch dat één van de best verkochte modellen tevens vaak wordt gezien als een van grootste fouten van de fabrikant uit Stuttgart. Weliswaar kwam met de 914 een Porsche ineens binnen bereik van velen, de critici mistten het gebrek aan vermogen en de herkenbare “Porsche-lijnen”. Maar wellicht maken die eigenzinnige lijnen nu juist wel deel uit van de aantrekkingskracht? Ook door zijn middenmotor concept is het één van de best sturende auto’s die ooit het licht hebben gezien, daarbij maakt het niet uit of je de viercilinder of de zescilinder rijdt. Al zorgt die laatste voor meer spektakel en serieuze sportwagen-prestaties. Daarnaast voegt het open rijden door het Targa-dak een extra dimensie toe.

Diverse specialisten, zoals de Duitser Harry Utesch van DLS Automobile, geven aan dat de auto tevens praktisch en betrouwbaar is. In ieder geval meer betrouwbaar dan de soortgenoten uit die tijd.

Zoals bij veel Porsche-modellen zitten ook de prijzen van de Porsche 914 in de lift de afgelopen jaren. Uiteraard zitten ze niet op het niveau van een klassieke 911 en zijn ze nog goed betaalbaar. De deskundigen verwachten dan ook dat de 914 op dit moment investeringspotentieel heeft. Zie HIER voor het hele artikel van Classic Driver.

Vind jij de Porsche 914 een misstap of een verborgen schat? Deel hieronder je mening!

Tags from the story
One reply on “Porsche 914: een misstap of een verborgen schat?”

Comments are closed.