Porsche 993 Carrera RS

De Porsche 993 Carrera RS 3.8 is slechts twee jaar in productie geweest (1995 en 1996) en beschikte over een vergrote 3.8 motor die 300pk leverde. Het was een auto die geschikt was voor zowel gebruik op het circuit als op de openbare weg, zo was de besturing en het onderstel strakker afgestemd en wist men 100kg gewicht te besparen ten opzichte van een standaard Carrera 2, daarvoor moest men wil comfortverhogende zaken inleveren.

Video:

Uiterlijk was de RS herkenbaar aan de 18 inch Speedline velgen, tweedelige voorspoiler, zijskirts en een de grote achterspoiler met luchtrooster. Alle carrosseriedelen werd volledig doorgelast ten behoeve van een grotere stijfheid. Er zijn maar 1.014 exemplaren geproduceerd ten behoeve van homologatie in de Duitse N/GT-klasse in een beperkt aantal kleuren: Grandprixwit, Zwart, Indischrood, Speedgeel, Rivierablauw, Polarzilver en Nachtblauw. Het interieur was altijd in zwart uitgevoerd, waarbij bepaalde interieuraccenten zoals de deurlussen aan de binnenzijde van de portieren vaak waren uitgevoerd in de lakkleur.

Porsche 993 Carrera RS

Deze Porsche 993 Carrera RS wordt in Engeland te koop aangeboden door The Octane Collection. In juli 1995 werd deze nieuw geleverd in Japan met het stuur aan de linkerzijde en in spectaculair Speed Gelb. De opvallende spoilerset als onderdeel van het Clubsport pakket maakt het plaatje helemaal compleet.

De servicehistorie is zeer punctueel en uitstekend gedocumenteerd, de huidige tellerstand is een nog altijd zeer bescheiden 32.525km. Aantrekkelijke opties waarover deze RS beschikt zijn een 40% sperdifferentieel, kuipstoelen in leer, 18 inch RS wielen en een 75 liter tank. Voor omgerekend ongeveer 374.000 Euro kan je deze RS ophalen aan de overkant van het kanaal.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 993 Carrera RS”