Jaguar E Type 4.2 Mk2

De Jaguar E-type werd in 1961 op de Autosalon van Genève geïntroduceerd. Tot aan 1974 werd het model in 3 generaties gebouwd. De auto was een ware revolutie op het gebied van design en prestaties. Omdat de auto aantrekkelijker geprijsd was dan de concurrenten in die tijd zijn er veel exemplaren verkocht, ongeveer 70.000 E Types hebben de fabriek verlaten. Het model is legendarisch geworden en voert vele lijstjes aan als het gaat om epische sportwagens en design hoogstandjes.

De eerste serie (Series 1) beschikte over een 3,8 liter 6-in-lijnmotor. In 1964 werd de cilinderinhoud opgetrokken tot 4,2 liter. De E-type beschikte, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was in die tijd, over onafhankelijke wielophanging en bekrachtigde schijfremmen op de vier wielen. Optioneel kon de auto vanaf 1969 zelfs met airconditioning en stuurbekrachtiging worden uitgevoerd.

HET AANBOD

Deze matching numbers Jaguar E Type 4.2 Mk2 uit 1969 in nachtblauw en zwart leer wordt in totaal gerestaureerde staat te koop aangeboden in Frankrijk via Autoscout24.nl. De Jaguar is oorspronkelijk nieuw geleverd in de USA en ongeveer 10 jaar geleden naar Europa gehaald waarna een omvangrijke restauratie is ingezet. Daarbij zou geen onderdeel ongemoeid zijn gebleven waardoor er een zeer hoogwaardige E Type is opgeleverd. Daarna zou er ongeveer 4.000km gereden zijn. De prijs lijkt zeer redelijk met € 58.000.

Deel hieronder je mening over deze Jaguar!

Tags from the story
0 replies on “Jaguar E Type 4.2 Mk2”