Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6 Sportwagon

De vroege modellen van de Alfa Romeo 156 hebben inmiddels de status van youngtimer bereikt met de introductie in 1997. De 156 diende als opvolger van de matig succesvolle 155 en was een schot in de roos. Het ontwerp van Walter da Silva zag er uit als een “echte” Alfa waarbij het ontwerp sterk deed denken aan die van een coupe. De deurgrepen van de achterste deuren waren dan ook verwerkt in de achterste zijramen. Ook het interieur ademde weer die typische Alfa sfeer met twee grote kokers waarin de tellers waren opgenomen. In 2000 werd er een stationwagon aan het programma toegevoegd met de naam Sportwagon.

Omdat Alfa Romeo wilde deelnemen aan het European Touring Car Championship ontwikkelden de Italianen de GTA, wat staat voor Gran Turismo Alleggerita. Die naam werd eerder toegepast bij de Giulia Sprint GTA, een erg succesvolle auto op de circuits in de jaren ’60 en ’70. Onder de kap van de nieuwe GTA kwam een 3.2 liter V6 te liggen met een vermogen van 250pk. Dat zorgde voor indrukwekkende prestaties met een topsnelheid van 250 km/u en een 0 naar 100 sprint in 6,3 seconden. Daarnaast kreeg de GTA een nieuwe wielophanging, een nieuwe versnellingsbak en Brembo schijfremmen.

Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6 Sportwagon

Deze Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6 Sportwagon uit 2003 in fraai Blue Cosmo met zwart lederen interieur wordt in eigen land te koop aangeboden door Bloemendaal CS. Nieuw werd de auto geleverd in Duitsland en al het onderhoud is stipt volgens het boekje uitgevoerd. Bijzonder is dat de volbloed stationwagon slechts 45.033km op de teller heeft staan en afkomstig is van de eerste eigenaar!

Volgens de verkoper heeft de GTA recent nog groot onderhoud gehad waarbij ook de distributieriem, waterpomp en looprollen zijn vervangen. Deze beurt is uitgevoerd door Alfa Romeo dealer Wim Prins uit Nunspeet waar men ook het onderstel niet vergat door het monteren van nieuwe draagarmen en rubbers. Tevens werd de achterste uitlaatdemper vervangen en vier nieuwe banden gemonteerd. Een dergelijk exemplaar zal je niet zo snel aantreffen, het prijskaartje vermeldt 19.500 Euro. Vermeldenswaardig is dat je deze auto zakelijk interessant kan rijden met 35% bijtelling.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 156 GTA 3.2 V6 Sportwagon”