Deze Porsche 911 2.5 ST is gered van de sloop

In 1972 won deze Porsche 911 2.5 ST de GT Klasse op Le Mans. Veertig jaar later werd de auto ontdekt op een Amerikaanse sloperij waarna Porsche begon aan de dankbare klus de racer weer in oude glorie te herstellen.

porsche_classic_911_st_restoration_02

Overigens begon de Porsche zijn leven als 2.4 S Coupé zoals besteld door de Amerikaanse coureur Mike Keyser in 1971. Daarna ontfermde de race-afdeling van het Duitse merk zich over de auto door een conversie uit te voeren naar Groep 3/4 specificaties, het motorblok werd daarbij opgeboord naar 2.5 liter. Ook het interieur werd gestript en een 110 liter grote tank gemonteerd. Totaal werden er 24 exemplaren van deze 2.5 ST gebouwd. Het grote raceavontuur kon beginnen voor de Amerikaan, de historie laat dan ook een indrukwekkende reeks races zien met welklinkende namen als Sebring, Targa Florio en Le Mans.

Enige jaren geleden ontdekte een Porsche-verzamelaar de auto op een Amerikaanse sloperij, bij nadere inspectie van het chassis kwam naar voren dat het de 2.5 ST van Keyser betrof. In twee jaar heeft Porsche Classics de auto weer opnieuw opgebouwd en onlangs voor het eerst gepresenteerd in Essen in zijn originele lichtgele kleur.

De nieuwe Zwitserse eigenaar heeft beloofd de Porsche in te zetten in de belangrijke historische evenementen waardoor we de gele racer gelukkig regelmatig weer in actie kunnen zien.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Deze Porsche 911 2.5 ST is gered van de sloop”