Porsche 356 B 1600 Outlaw

Eind 1959 werden er flinke wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp van de Porsche 356. Uiterlijk werd met name de frontpartij gewijzigd met een andere bumper en koplampen en kreeg de Coupé tochtraampjes voor. In het interieur viel een nieuw stuurwiel, pookknop en de achterbank op. Technisch kreeg de B een nieuwe hydraulisch gedempte stuurinrichting, remtrommels met koelribben, radiaalbanden en koplampen met a-symmetrische lichtbundels. Tevens maakte de “Super 90” motor zijn opwachting met een vermogen van 90pk. De T6 versie was de verbeterde versie van de 356B waarbij een grotere voor- en achterruit was geplaatst en de motorkap voorzien was van twee ventilatieroosters. Daarnaast was de kofferbak vergroot, het reservewiel verplaatst en werd er een plattere benzinetank geplaatst. Bijzonder was dat er vanaf dat moment airconditioning aan de optielijst werd toegevoegd en een elektrisch schuifdak. Er waren motoren leverbaar met 75pk en 90pk.

Porsche 356 B 1600 Outlaw

Deze Porsche 356 B 1600 Outlaw uit 1962 wordt in Portugal te koop aangeboden via Classic Driver en is geheel nieuw opgebouwd met het ultieme rijplezier als doel. Daarbij heeft men inspiratie opgedaan bij de Outlaw beweging, een groep Amerikaanse Porsche enthousiastelingen die er een sport van maken hun dierbare bezit sneller te maken en uiterlijk te personaliseren.

Achterin ligt een verbeterde 1.750cc motor met dubbele Weber DCOE 40 carburateurs, binnen vind je een volledig custom made interieur in bruin leer en RS stoelen samen met een MOMO stuurwiel en Bluetooth radio. De remmen aan de voorzijde zijn vervangen door schijfremmen, een dikke sportuitlaat draagt bij aann de beleving door een heerlijk geluid te produceren. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 356 B 1600 Outlaw”