Mercedes-Benz 250SL Pagode 1968

De Mercedes 230SL maakt onderdeel uit van de W113-serie en is geproduceerd van 1963 tot 1971. De introductie van de W113 startte met de 230SL in 1963 op de Autosalon van Genève, daar werd de Benz als volgt aangekondigd: “It was our aim to create a very safe and fast sports car with high performance, which despite its sports characteristics, provides a very high degree of traveling comfort”. Later werd het programma uitgebreid met de 250SL (1967) en de 280SL (1968). Alle motoren waren zescilinders in lijn en de klant kon kiezen uit een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Alle modellen werden als softtop geleverd, een hardtop was optioneel leverbaar. Het was die hardtop die de SL zijn bijnaam “Pagode” bezorgde door de gewelfde vorm van een Chinees pagodedak. Tevens was er een 2 + 2 Coupe leverbaar met hardtop, op de plek van de softtop werd er dan een neerklapbaar bankje gemonteerd.

Filmpje!

Het relatief korte en brede chassis gecombineerd met de krachtige motoren en superieure remmen gaven de auto  fantastische rijeigenschappen voor die tijd. Er zouden totaal 23.885 van de band gelopen zijn waarvan meer dan de helft zijn weg vond naar de USA.

HET AANBOD

Deze Mercedes-Benz 250 SL Pagode uit 1968 in de bloedstollend fraaie kleurencombinatie van donkerblauw met tabakskleurig leer wordt te koop aangeboden in Nederland door Witmer & Odijk. De Pagode met handbak is in 1995 naar Nederland geïmporteerd waarna deze stapsgewijs is gerestaureerd. Het plaatwerk is daarbij nagenoeg onaangetast, de verbeteringen betroffen met name cosmetische en technische punten. Het fraaie leer zou ook nog 100% origineel zijn. De motorruimte oogt als nieuw na een revisie en de softtop is onlangs nog vervangen, daarnaast wordt een hardtop waaraan de Benz zijn naam heeft te danken meegeleverd. De prijs van deze, naar onze mening onweerstaanbare Pagode, is € 89.950.

Deel hieronder je mening over deze Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 250SL Pagode 1968”