Maserati Shamal

De Maserati Shamal werd op 14 december 1989 aan het grote publiek getoond in Modena en zou het laatste model zijn dat onder het bewind van De Tomaso werd geproduceerd. Het jaar daarop werd de Italiaanse fabrikant namelijk overgenomen door Fiat. Van 1990 tot 1996 liep de Shamal van de band met een twin-turbo V8, daarmee was het model duidelijk hoger gepositioneerd dan de door een V6 aangedreven Biturbo. Zo’n 369 exemplaren zouden er uiteindelijk gebouwd worden.

Maserati Shamal

Deze Maserati Shamal uit wordt te koop aangeboden door het Poolse veilinghuis Ardor Auctions. In 1992 werd deze nieuw geleverd in Italië in zwart met een grijs leren interieur, 13 jaar geleden werd deze naar Polen geïmporteerd en zou sindsdien in handen van dezelfde eigenaar blijven. Het interieur is volgens de verkoper zeer netjes op een paar gebreken na, het lakwerk van de carrosserie is een keer vernieuwd.

Onlangs is de Shamal nog geïnspecteerd door een specialist en heeft deze meteen een onderhoudsbeurt gehad, “starten en wegrijden” aldus de verkoper. De kilometerstand is ruim 180.000, de verwachte opbrengst ligt tussen de € 71.500 en € 83.500.

Deel hieronder je mening over deze Maserati!

Tags from the story
0 replies on “Maserati Shamal”