MG MGA Roadster

De MG MGA is van 1955 tot 1962 geproduceerd door de MG-divisie van de British Motor Corporation en was een drastische stijlbreuk met zijn voorgangers. De slogan in de advertentie luidde dan ook “first of a new line”.  Het model werd als roadster en coupe geleverd. Het prototype werd goedgekeurd twee weken nadat de directeur van MG, Leonard Lord, had besloten om auto’s voor Austin-Healey te produceren. Hij vertrouwde er echter op dat de MGA de teruglopende verkopen goed zou kunnen maken. Totaal zijn er 101.081 exemplaren geproduceerd voordat de MGA werd afgelost door de MGB.

In 1961 werd de Mk2 geïntroduceerd waarbij de motorinhoud was vergroot naar 1.622cc voor de Mk2, samen met een gewijzigde cilinderkop, grotere kleppen, nieuwe verbrandingskamers en een gewijzigde overbrenging was het een veel fijnere auto om mee te rijden, vooral op hogere snelheden. Uiterlijk onderscheidde de Mk2 zich van zijn voorganger door een nieuwe grille en gewijzigde achterlichten.

MG MGA Roadster

Deze MG MGA Roadster uit 1956 is voor de patina liefhebbers en wordt te koop aangeboden in Noorwegen via Finn. Volgens de verkoper verkeert de roadster in een zeer goede roestvrije en technische staat. De houten vloer is vervangen door een stalen exemplaar, er zijn nieuwe remmen gemonteerd en is de elektra vervangen. De 1.800cc motor met 32/36 Weber carburateur is 10.000km geleden gereviseerd.

mg-mga-04

mg-mga-07 mg-mga-08

Met een kleine € 11.000 als prijskaartje lijkt dit een prima aankoop mits de “love it or hate it” looks je bevallen. Met dank aan Jurjen voor de tip!

Deel hieronder je mening over deze MG!

Tags from the story
0 replies on “MG MGA Roadster”