Maserati Karif 2.8 Biturbo

De Maserati Karif is geproduceerd tussen 1988 en 1993, het was een luxe en snelle GT die in een kleine oplage van 250 stuks gebouwd zou worden. Uiteindelijk bleef de teller steken op slechts 222 exemplaren.

Technisch was de Karif gebaseerd op het verkorte chassis van de Maserati Spyder, echter had deze een betere stijfheid door het vaste dak. Zagato was verantwoordelijk voor de productie. Onder de kap lag de meest krachtige Biturbo motor met 2.8 liter inhoud die 285pk leverde. Samen met het relatief lage gewicht van 1.300kg zorgde dat voor aansprekende prestaties, zo kon de Karif een topsnelheid behalen van meer dan 255 km/u en ging naar de 100 km/u in 5,6 seconden, de latere versies met katalysator moesten het met minder pk’s doen.

Maserati Karif 2.8 Biturbo

Deze Maserati Karif 2.8 Biturbo in spierwit uit 1992 wordt te koop aangeboden in Zwitserland door Classic-Autos. Slechts 30.500km heeft de unieke Italiaan afgelegd die ook nieuw in Zwitserland geleverd is. Volgens de verkoper staat de auto nog in zijn eerste lak en is het interieur in een zeldzaam goede staat. Onlangs is de airco nog gerepareerd en is er een nieuwe distributieriem aangebracht. De prijs van deze kenmerkend gelijnde GT is omgerekend ongeveer € 35.500.

Deel hieronder je mening over deze Maserati!

Tags from the story
0 replies on “Maserati Karif 2.8 Biturbo”