Lancia Delta HF Integrale Evoluzione 2

Dit Italiaanse rallykanon is een automobiel icoon voor velen. Deze status werd met name bereikt door de vele rallysuccessen. Zo vernederde Lancia met dit model de Audi Quattro en kon men in 1986 maar liefst 10 van de 11 zeges in het World Rally Championships  noteren. Door de jaren heen werd het model steeds verder ontwikkeld om de voorsprong in de autosport te behouden. Dat leidde tot een fraaie reeks bijzondere Evolution modellen geschikt voor straatgebruik.

De Evolution I had een bredere spoorbreedte vergeleken met zijn voorgangers en de wielkasten waren flink uitgebouwd, de motor was opgevoerd naar 210pk. In juni 1993 diende de Evolution 2 zich aan met een meer krachtige 2 liter 16-kleps motor. Om het einde van de productie te vieren werden er speciaal voor de Japanse markt 250 Delta’s gemaakt, de Edizione Finale met een 250pk sterke motor en verbeterd onderstel en een aantal cosmetische aanpassingen. Ze waren slechts in één kleur leverbaar, rood met geel/blauwe striping wat gelijk was aan de rallyauto’s van Lancia in de jaren ’60 en ’70.

Lancia Delta HF Integrale Evoluzione 2

Deze Lancia Delta HF Integrale Evoluzione 2 uit 1994 in fraai Blu Lord met beige alcantara interieur wordt in eigen land te koop aangeboden door Modern Classics Automotive. Nieuw werd de Evo 2 geleverd in Japan, daar was dit model immens populair, en zou daar verblijven totdat deze onlangs Nederland werd gehaald.

lancia-delta-hf-integrale-evoluzione-2-04

lancia-delta-hf-integrale-evoluzione-2-02 lancia-delta-hf-integrale-evoluzione-2-01

De onderhoudshistorie tot en met de huidige kilometerstand van 102.500km is grotendeel sluitend en altijd uitgevoerd door een gerenommeerd dealer in Tokyo. Volgens de verkoper kent de auto geen roest en is deze zichtbaar gereden door iemand die er zuinig op is geweest. Het relatief kwetsbare alcantara is nog in goede staat. Deze iconische klassieker wordt aangeboden voor € 51.900.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Delta HF Integrale Evoluzione 2”