Lancia Beta Felber FF

De in de jaren ’60 door de Zwitser Willy Felber opgerichte firma Felber, later bekend onder de naam “Hautes Performance Morges” hield zich met name bezig met het het bouwen van unieke one-offs en zeer kleine series bijzondere automobielen, veelal gebaseerd op bestaande modellen. Het eerste wapenfeit is een roadster op basis van de Ferrari 330 GTC, die in 1974 het licht ziet. Één exemplaar van de roadster werd bij het Italiaanse Michelotti gebouwd waardoor er een samenwerking tussen beide ontstond. Korte tijd later in 1976 bracht Felber de Lancia Beta, beter bekend als de Felber Lancia FF, op de markt. Het was de overtreffende trap van de Lancia Beta met een aangepaste carrosserie en een superluxe interieur. De auto was ontworpen door Michelotti die tevens de productie voor zijn rekening nam. Waarschijnlijk zijn er maar 7 van deze bijzondere Beta’s gebouwd.

In 1991 ging het bedrijf ter ziele, met name doordat het vrijgeven van een typegoedkeuring steeds moeilijker werd voor dergelijke kleine fabrikanten.

HET AANBOD

Deze Lancia Beta Felber FF uit 1976 is oorspronkelijk in Zwitserland geleverd en wordt nu te koop aangeboden in Nederland. De blauwe hatchback heeft slechts 57.000km op de teller staan. Volgens opgave van de verkoper, een specialist in klassieke Lancia’s, verkeert de auto in een zeer gave staat. De prijs van deze unieke Lancia is € 23.500. Zie HIER voor de advertentie van Martin Willems Cars & Parts.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Beta Felber FF”