Citroën CX 25 Prestige Turbo

De tweede serie van de Citroën CX werd in juli 1985 geïntroduceerd, zo’n 11 jaar na de lancering van het iconische model. Hoe je de tweede serie kon herkennen? Aan de kunststof bumpers, brede stootlijsten en een geheel vernieuwd interieur herkende je het opgefriste model al snel.

De Prestige was het topmodel met een verlengde wielbasis waardoor er uitzonderlijk veel beenruimte ontstond achterin. Daarnaast was het dak hoger uitgevoerd voor meer hoofdruimte.

Citroën CX 25 Prestige Turbo

Deze Citroën CX 25 Prestige Turbo in zilver metallic en zwart leren interieur wordt in eigen land te koop aangeboden door Gina Collector Cars. De luxe fransoos uit 1985 is een zeer vroeg exemplaar met nummer 182 en werd uit de Provence geïmporteerd van de tweede eigenaar. Die laatste eigenaar kocht de auto van de Franse domeinen in 1994 met kilometerstand 73.950km, daarvoor zou deze zijn ingezet door een Franse hoogwaardigheidsbekleder. Bijzonder detail is de houder voor een Franse vlag op de voorbumper en speciale radio/zendinstallatie. De huidige verkoper heeft de CX technisch grondig onderhanden genomen met o.a. nieuwe veerbollen, remaccu, voorraadbol en remslangen.

citroen-cx-25-prestige-turbo-1985-gris-perle-8

citroen-cx-25-prestige-turbo-1985-gris-perle-2 citroen-cx-25-prestige-turbo-1985-gris-perle-7

Daarnaast is er een prijzige roestvrijstalen uitlaat, de velgen opnieuw gecoat en zijn er nieuwe dak- en sierlijsten aangebracht. Het interieur heeft nieuwe hemelbekleding inclusief de A, B, en C-stijlen. In Frankrijk was de auto al een keer van een nieuwe laklaag voorzien. Kortom; een mooiere zal je niet snel tegenkomen. Het prijskaartje vermeld € 24.500.

Deel hieronder je mening over deze Citroën!

Tags from the story
0 replies on “Citroën CX 25 Prestige Turbo”