Lancia Appia Coupe

De Lancia Appia werd in 1953 geïntroduceerd als opvolger van de Ardea. Op basis van de sedan verschenen er een aantal speciale uitvoeringen van de bekende Italiaanse carrosseriebouwers als Zagato, Vignale en Pininfarina. Onder de kap lag altijd een 1.089cc viercilinder motor. De Appia stond bekend om zijn hoge bouwkwaliteit en verfijnde techniek wat hem een reputatie gaf van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

De meest opvallende variant is met zekerheid de Lancia Appia Coupe van Pininfarina met zijn bijzondere daklijn. De Coupé verwierf bekendheid door zijn optreden in de Italiaanse film Il Vigile, oftewel De Politieman, en werd daarna een begeerlijk accessoire voor iedereen die er hip bij wilde rijden.

HET AANBOD

Deze Lancia Appia Coupe uit 1959 werd door een Portugees gekocht voor zijn vrouw nadat hij door bovengenoemde film werd geïnspireerd. De auto wordt nu te koop aangeboden door veilinghuis RM-Auctions. Het betreft een Appia uit de tweede serie waardoor deze op een iets langere wielbasis staat en een 5pk sterkere motor heeft vergeleken met de eerdere productiemodellen. Toen de Portugees overleed zou de auto zijn weggezet in een schuur tot 2012. De huidige eigenaar wist de auto aan te kopen en heeft de auto geheel body-off gerestaureerd naar de hoogste standaarden. Daarbij is de auto naar zijn originele specificaties hersteld, echter de huidige velgen zijn niet correct. De verkoper geeft aan dat de auto nog van originele wielen wordt voorzien. De motor met 53pk, evenals de algehele technische staat van de auto, zou in perfecte staat zijn. De verwachte opbrengst ligt omgerekend tussen de ongeveer € 37.500 en € 50.000. Zie HIER voor de advertentie van RM-Auctions.

Deel hieronder je mening over deze Appia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Appia Coupe”