Lamborghini Espada S2

De Lamborghini Espada is gebouwd tussen 1968 en 1978 en zou zeer succesvol zijn voor het Italiaanse merk in die jaren met 1.217 geproduceerde exemplaren. De grand tourer met ruimte voor vier personen werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève en moest het gat opvullen tussen de 400GT en de Miura. De naam Espada was afkomstig van de Portugese benaming voor het woord zwaard wat weer refereerde aan de zwaarden die gebruikt werden door de stierenvechters. Het ontwerp was van de hand van Marcello Gandini die voor Bertone werkte.

Oorspronkelijk was de Espada uitgerust met een 4.0 liter V12 motor die 325pk leverde, feitelijk een licht gemodificeerd blok uit de Miura en Islero. Daarnaast beschikte de Espada over volledig onafhankelijke vering en schijfremmen rondom. Ondanks dat Lamborghini één van de eerste producenten was die een automaat koppelde aan een sterke V12 werden de meeste Espada’s verkocht met een handbak. Gedurende de tien productiejaren werden er diverse wijzigingen doorgevoerd in de Serie 1 tot en met de Serie 3. De grootste wijzigingen zaten in het interieur die per serie drastisch werd aangepakt, daarnaast werd elke serie weer een beetje krachtiger.

Lamborghini Espada S2

Deze felblauwe Lamborghini Espada S2 uit 1972 en slechts 19.000 mijl op de teller wordt te koop aangeboden in eigen land door Carworld Classics. De carrosserie zou zeer strak zijn met perfecte passingen, al is deze door de vorige eigenaar een keer van een nieuwe laklaag voorzien uit cosmetische overwegingen. Ook het interieur zou van hoge kwaliteit zijn en speciaal zijn gemaakt voor de eerste eigenaar zoals een schildje in de middentunnel laat zien.

Video:

Deze unieke Lambo wordt aangeboden voor € 179.950.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Espada S2”