Lamborghini Countach 5000 QV

De Lamborghini Countach werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 1971 en was werkelijk een shock voor het publiek. Het ontwerp van Marcello Gandini was zo spectaculair en ongewoon dat velen dachten dat het een showauto was die nooit het productiestadium zou halen. Met slechts enkele wijzigingen in het ontwerp besloot Lamborghini de auto met de kenmerkende vleugeldeuren gewoon op de markt te brengen.

Als reactie op de aartsrivaal Ferrari met hun 512 BB en later de Testarossa moest Lamborghini de Countach blijven evalueren met onder andere als resultaat de Countach 5000 QV met vier kleppen per cilinder, oftewel quattrovalvole in Italiaans. In deze uitvoering verhuisden de carburateurs naar de bovenkant van de motor voor meer zuurstof, daardoor kwam er een verhoging in de motorkap wat het slechte zicht naar achteren er niet beter op maakte. Sommige bodypanelen werden vervangen en de latere versies beschikten zelfs over brandstofinjectie. Het vermogen liep uiteen van 420pk tot 461pk, slechts 610 exemplaren zijn er gebouwd van de 5000 QV.

Lamborghini Countach 5000 QV

Deze Lamborghini Countach 5000 QV in Nero Tenebre wordt te koop aangeboden in Engeland via Classic Driver. Opvallend is dat de auto sinds de aflevering in 1988 in de USA slechts één eigenaar heeft gekend en beschikt over een tot in detail gedocumenteerde historie. In 1991 is de Countach met de eigenaar mee verhuist naar Engeland waar deze enkel bij Lamborghini dealers en specialisten in onderhoud is geweest.

Lamborghini Countach 5000 QV 01 Lamborghini Countach 5000 QV 03

Het zwart leren interieur is in een uitstekende staat, ook niet verwonderlijk gezien de lage kilometerstand van 24.926. Ook technisch laat deze Lambo niets te wensen over, de auto zou perfect rijden, lopen en schakelen. De gouden lichtmetalen velgen zijn wat ons betreft helemaal “spot on” in combinatie met de zwarte lak. De verkoper waagt zich zelfs aan de bewering dat dit waarschijnlijk één van de best te koop staande exemplaren is momenteel, een daar zou hij best weleens gelijk in kunnen hebben. De prijs is omgerekend ongeveer € 446.500.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Countach 5000 QV”