Jaguar XJS Cabriolet

De Jaguar XJS, XJ-S voor de eerste en tweede generatie, werd in 1975 gelanceerd als opvolger van legendarische E Type. Ondanks dat het model in uiterlijk nagenoeg dezelfde vorm tot 1996 in productie bleef, toen de XK8 zich aandiende, heeft de XJS nooit de status kunnen bereiken van zijn voorganger.

De eerste generatie had een 5.3 liter aluminium V12 onder de kap met een vermogen van 285pk, echter het moment van lanceren was nogal ongelukkig vanwege de oliecrisis. In 1980 verscheen de tweede generatie, op dat moment de snelste auto met automaat met een topsnelheid van 250 km/u. Er verscheen tevens een cabriolet en er werd een 3.6 liter zes-in-lijn motor leverbaar. In 1991 werd de naam gewijzigd naar XJS voor de derde generatie. Qua ontwerp bleef het model nagenoeg ongewijzigd, de grootste verandering waren technisch van aard. Een nieuwe 4.0 liter zes-in-lijn werd leverbaar evenals een naar 6.0 liter vergrootte V12. Als je het ons vraagt is de XJS nog altijd een erg chique verschijning in een tijdloos jasje.

HET AANBOD

Deze Jaguar XJS Cabriolet uit 1990 is uitgevoerd in zwart metallic met beige leer en wordt te koop aangeboden in Duitsland. Bijzonder is dat de auto met de 6.0 V12 maar 35.500km gereden heeft. De laatste servicebeurt zou uitgevoerd zijn in 2010. De verkoper geeft aan dat de auto zich in een top staat bevindt. De prijs is € 32.900. Zie HIER voor de advertentie van Thiesen Automobile Räriteiten.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Jaguar XJS Cabriolet”