International Harvester Scout 2

De International Harvester Scout is door International Harvester geproduceerd tussen 1961 en 1980, in eerste instantie werd de IHC in de markt gezet als concurrent van de Jeep met een neerklapbaar voorruit maar ontwikkelde zich steeds verder als luxe SUV avant le lettre. In 1971 werd de Scout 2 gepresenteerd die qua design erg veel overeenkomsten met het oermodel vertoonde, het verschil was met name zichtbaar aan de nieuwe grille. In 1974 werden er langzamerhand luxe zaken leverbaar zoals rembekrachtiging, schijfremmen en een drietraps automaat.

International Harvester Scout 2

Deze International Harvester Scout 2 uit 1980 en 186.000km op de teller wordt te koop aangeboden in Duitsland via Autoscout24.nl. Het betreft de zogenaamde 345Cui variant in Traveller (Rallye) trim. De minder geliefde grille met rechthoekige koplampen werd vervangen door een backdate grille uit eind jaren ’70 met de ronde koplampen.

IHC Scout 02

De IHC staat op nieuwe Eagle velgen met nieuwe banden. Volgens de verkoper beschikt de auto over zijn originele motor en zijn er veel onderdelen recent vervangen waardoor deze zich in een zeer goed staat bevindt. Wat velen niet weten is dat de hardtop verwijderd kan worden waardoor er een full-cabriolet ontstaat. Men vraagt € VERKOCHT voor de cult Amerikaan.

Deel hieronder je mening over deze International Harvester Scout!

2 replies on “International Harvester Scout 2”
  1. says: Maarten

    Zeker gave auto, maar in de wetenschap dat je die auto’s in zeer goede staat voor de helft kunt kopen in Amerika is het zeker geen koopje.

  2. says: Auke

    Maarten dan wens ik je succes want deze staat in Atlanta GA. In zo’n conditie staan ze zelfs voor het dubbele te koop in the USA.

Comments are closed.