Shelby Daytona Coupé 1965

De Shelby Daytona Coupé is gebaseerd op de AC Cobra met als doel het de Ferrari 250 GTO moeilijk te maken op het circuit in de GT-klasse. Slechts zes exemplaren werden er gebouwd tussen 1964 en 1965. Met dit model werd Shelby de eerste Amerikaanse constructeur die won in het FIA wereldkampioenschap in 1965.

Shelby Daytona Coupé 1965

Deze Shelby Daytona Coupé uit 1965 wordt in Duitsland te koop aangeboden via Classic Driver. Het betreft een replica, maar zeker niet de eerste de beste! De Coupé werd namelijk 1 op 1 met de hoogste precisie aam de hand van het origineel opgebouwd. Voordat men aan deze klus begon heeft men zelfs meerdere miniaturen gebouwd voor het ultieme resultaat.

Daytona Coupe 05

Honderden uren werden er besteed, ook door het origineel in het echt te bestuderen, om deze replica zou waarheidsgetrouw mogelijk te kunnen bouwen. Het resultaat mag er zijn en kon zelfs de goedkeuring van Shelby en een aantal voormalige coureurs krijgen. De motor (rond de 400pk) is vergaand identiek en origineel van 1965, het geluid zou kippenvel bezorgen en ook nagenoeg overeen komen met het origineel. Er is een hydraulische installatie gemonteerd waardoor er gemakkelijk reparaties uitgevoerd kunnen worden. De auto is onderwerp geweest van diverse artikelen in autobladen. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Shelby Daytona Coupé!

Tags from the story
0 replies on “Shelby Daytona Coupé 1965”