Innocenti De Tomaso Turbo

In 1974 begon de pas samengestelde vennootschap British Leyland Motor Company (BLMC) met de productie van de Innocenti Mini nadat het in 1972 Innocenti had overgenomen. Ruim een jaar later was BLMC alweer failliet, vanwege het Britse wanbeheer, waarna Innocenti werd overgenomen door het Italiaanse De Tomaso. De Tomaso is met name bekend van de brute sportwagens als de Mangusta en Pantera, auto’s met een Italiaanse koets en een Amerikaans hart. Nu was het andere koek rond de Mini als basis een volledig nieuwe carrosserie, die voor die tijd moderner oogde, te bouwen. Zo beschikte het sportwagenmerk in 1976 ineens over een kleine auto in het gamma.

De Innocenti De Tomaso, zoals het autootje ging heten, was beschikbaar als 90L of 120L, de eerste beschikte over 900cc, de tweede had een cilinderinhoud van 1.275cc. In de loop van de productie werd de toelevering van onderdelen uit Engeland steeds moeizamer waardoor De Tomaso op zoek ging naar een andere producent voor de motoren. Dat werd Daihatsu met een nieuwe 1-liter driecilinder met een vermogen van 31pk tot 72pk voor Turbo versie.

De verkoop van de Innocenti De Tomaso werd een klein succes en werd gebouwd tot 1993.

HET AANBOD

Deze Innocenti De Tomaso Turbo uit 1988 met maar 47.200km op de teller wordt te koop aangeboden in Frankrijk. Het autootje zou volgens de verkoper in een uitstekende staat verkeren. De knalrode lak samen met de beige velours bekleding maken de Turbo tot een opvallende verschijning die je maar zelden tegen komt op de aanbodsites, zeker niet met een dergelijk lage kilometerstand. De prijs van deze klein Italiaan is € 7.490. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze De Tomaso!

Tags from the story
,
0 replies on “Innocenti De Tomaso Turbo”