In deze 5 moderne klassiekers moet je nu investeren

Classic Driver vroeg onlangs een aantal deskundigen welke klassieke auto’s in potentie nog flink in waarde kunnen stijgen, wat ons betreft nooit het eerste doel van het bezitten van een coole oldtimer of youngtimer maar wel mooi meegenomen. Ze kwamen met het volgende lijstje:

1. Aston Martin Vanquish

Paul Spires, de commercieel directeur van Aston Martin Works, ziet de prijzen van de Vanquish gestaag stijgen. Een belangrijke graadmeter voor de toenemende belangstelling is dat zijn afdeling nog nooit zoveel conversies van de flippers achter het stuur naar een handbak in een Vanquish heeft uitgevoerd dan in dit jaar. Dat is geen goedkoper conversie dus mensen zijn blijkbaar bereid in dit model te investeren. Bovendien is de ervaring dat een Vanquish nooit lang te koop staat.

 

Aston Martin Vanquish10

Wij vonden deze Aston Martin Vanquish te koop in eigen land bij Noble House uit 2002 met maar 18.900km op de teller, de prijs is € 87.500.

2. De AMG Mercedessen uit de jaren ’90

Nick Maingot van o.a. Fast Classics en Millennium Heroes geeft aan dat hij een groot fan is van de BMW //M-modellen maar constateert ook dat de prijzen inmiddels fors zijn. Dat terwijl de equivalenten van rivaal Mercedes-Benz nog goed betaalbaar zijn, dat is wellicht mede te danken aan de enigszins dubieuze bouwkwaliteit in de jaren ’90. Hij benoemd de E55 Estate, C55 Estate en de SLK55 als kanshebbers omdat ze zeldzaam zijn en een lange traditie kennen als F1 safety car.

Mercedes E55 AMG

Wij vonden deze Mercedes-Benz E55 AMG  te koop in Nederland via Autotrader uit 1998 met slechts 41.661km op de teller en een prijskaartje van € 24.990.

3. De Porsches die eerst niemand wilde hebben; 944, 968 en 928

Porsche expert Mark Mullen signaleert dat de Porsche 928 opvallend weinig in waarde is gestegen vergeleken met andere modellen uit Stuttgart. Bovendien is het een fantastisch rijdende auto, vooral de exemplaren met handbak. Dan de 944 en 968, de modellen waarbij je vaak zal moeten uitleggen waarom je ze rijdt en in het verleden vaak in handen zijn gevallen van mensen die er minder goed op gepast hebben. Een goed exemplaar is zeldzaam en dus een interessante investering, het rijdt echter fabelachtig kunnen we uit eigen ervaring zeggen.

IMG_1437

Deze Porsche 944 S2 uit 1989 bieden wij zelf te koop aan namens de opdrachtgever, een verrassend fraai, origineel en goed gedocumenteerd exemplaar.

4. De betaalbare Ferrari’s

De Ferrari 348, F355, 360 en 456 zijn de betaalbare Ferrari’s terwijl veel andere modellen uit Maranello record na record breken qua verkoopprijs. Volgens specialist Jeff Fosker kan dat niets anders betekenen dat deze modellen in waarde gaan stijgen, hij tipt vooral de GTB en GTS modellen van de 348.

Ferrari 348 TB

Deze knalgele Ferrari 348TB uit 1989 met slechts 20.00km op de teller en een prijskaartje van omgerekend ongeveer € 63.000 wordt te koop aangeboden in Zwitserland via Classic Driver.

5. Een latere productie Jaguar XJS

Dit is zo’n model wat jaren lang onderbelicht is gebleven en wij zien steeds meer autojournalisten de XJS bejubelen. Thomas Bormann van Car Classics Cologne concludeert dat dit model al licht in waarde stijgt, hij tipt vooral de latere modellen met de 6.0 liter V12 en de 4.0 liter zes-in-lijn, deze zouden veel beter zijn dan de vroege productiemodellen.

Jaguar XJS 4.0

Deze late Jaguar XJS 4.0 uit 1993 met 50.500km op de teller en een prijskaartje van ruim € 29.000 wordt te koop aangeboden in Nederland via Classic Driver.

Deel hieronder je mening over dit artikel!

 

Tags from the story
0 replies on “In deze 5 moderne klassiekers moet je nu investeren”