Ford Sierra RS Cosworth

De Ford Sierra werd in 1982 als opvolger van de Cortina en Taunus gepresenteerd en werd direct een verkoopsucces. De Sierra beschikte in tegenstelling tot de meeste concurrenten in die tijd nog over achterwielaandrijving.

Video:

Er werden ook sportieve versies op de markt gebracht waarvan de XR4i de eerste was, gevolgd door de Cosworth. De XR4i beschikte over een 2.8 of 2.9 liter V6 motor, onder de kap van de Cosworth lag een 2.0 liter turbomotor die 204pk leverde, dat is meer dan 100pk per liter! Technisch kenden beide modellen weinig overeenkomsten. Een goede Cosworth vind je bijna niet meer in originele staat met weinig kilometers.

Ford Sierra RS Cosworth

Deze Ford Sierra RS Cosworth in Jet-Black uit 1986 en slechts 10.033 mijl op de teller wordt te koop aangeboden in Engeland door 4Star-Classics. Slechts 5.545 exemplaren zijn er van de Sierra Cosworth geproduceerd, de staat waarin dit exemplaar verkeert is uitzonderlijk. De auto is nieuw geleverd in Oostenrijk en heeft slechts twee eigenaren gekend die er opvallend weinig gebruik van hebben gemaakt. De lage kilometerstand wordt ook verklaart doordat deze bij de laatste eigenaar onderdeel uitmaakte van een grotere verzameling. Onlangs is de auto door de verkoper geïmporteerd. Volgens de verkoper kent de rijk uitgeruste Sierra geen roest. De lak zou origineel en vergaand strak zijn. Het interieur oogt alsof deze nog nooit gebruikt is. Ook technisch zou de auto er erg goed onderhouden bij staan wat wordt onderbouwd door de uitvoerige documentatie. De prijs van deze unieke Ford is omgerekend ongeveer € 51.300.

Deel hieronder je mening over deze Ford!

Tags from the story
0 replies on “Ford Sierra RS Cosworth”