Fiat Panda 4×4

De Fiat Panda heeft waarschijnlijk in 1980 een nieuwe marktsegment voor stadsauto’s gecreëerd. De eerste generatie van het model zou met minimale wijzigingen maar liefst tot 2003 in productie blijven! Technisch leunde de Panda op onderdelen van de bestaande modellen van Fiat. Zo lag er onder de kap een luchtgekoelde twee-in-lijnmotor van 652cc uit de Fiat 126, deze gaf de auto een topsnelheid van 125 km/u.

In Nederland was de Panda leverbaar met een 0,9 literviercilinder met 45 pk die de auto een topsnelheid gaf van zo’n 140 km/h. Later werd de auto ook leverbaar met een 850cc krachtbron die 34 pk leverde.

In 1983 werd de Panda Super met vierwielaandrijving gepresenteerd, deze kreeg naast 4×4 ook een volledig radiatorrooster in plaats van een halve en het nieuwe logo met de vijf schuine strepen. Deze versie bleek met name populair in het landelijke Italië, waar de wegen vaak slecht zijn. En wie kent de slogan niet meer “in een Panda lach je iedereen uit”?

Fiat Panda 4×4

Deze Fiat Panda 4×4 in uni-rood wordt in eigen land te koop aangeboden door Prins Classics. Nieuw werd deze geleverd op 27 juni 1986 in het Italiaanse Pavia, zo’n 25 kilometer ten zuiden van Milaan. Dit hoekige stoere autootje kan gegarandeerd op sympathie, ook in de moderne stadsjungle.

 

Het dubbele vouwdak maakt deze Panda nog meer aantrekkelijk. De teller geeft een kleine 77.000km weer, voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Het prijskaartje vermeldt 8.900 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Fiat!

Tags from the story
0 replies on “Fiat Panda 4×4”