Renault Alpine A110

In 1962 werd de Renault Alpine A110 geïntroduceerd op de Salon Mondial de l’Automobile in Parijs. Deze gold als opvolger van de Alpine A108 en was net zoals zijn voorganger grotendeels gebaseerd op onderdelen van Renault.

De A110 werd legendarisch toen rond 1970 de grote rally successen begonnen. Eerst op nationaal niveau in Frankrijk, later behaalde het model vele winsten op internationaal niveau. De bekendste overwinning dateert uit 1971 in de Rally van Monte Carlo met de uit Zweden afkomstige Ove Andersson achter het stuur. Later in 1973 werd de Alpine A110 de eerste auto die ooit het wereldkampioenschap rally won.

Er zijn ongeveer 7.500 exemplaren geproduceerd door Alpine zelf, daarnaast zijn er ongeveer 2.500 exemplaren in licentie bij andere fabrieken in de wereld gebouwd.

Dit prachtexemplaar wordt te koop aangeboden in de kenmerkende kleur Blue Alpine dateert uit juni 1976 en is daarmee één van de laatste die de fabriek in Dieppe hebben verlaten. De Renault Alpine A110 is geheel origineel en kent geen roest volgens de verkoper.

De verkoper in Duitsland geeft aan dat de auto een grote technische beurt heeft gehad inclusief nieuwe remmen en verstelbare Spax-dempers. Het gehele interieur zou vernieuwd zijn inclusief een nieuwe hemel. De kilometerstand is 115.000. Dit is nou typisch zo’n auto waar je uren naar alle prachtige details kan kijken. Wil jij hem ook zo graag in je garage? De auto staat te koop op Mobile.de voor € 59.950.

Inmiddels is deze auto verkocht, kijk op THECOOLCARS.nl voor meer aanbod.

Geef je mening over deze auto hieronder!

Tags from the story
,
0 replies on “Renault Alpine A110”