Fiat 125 TC Abarth

De Volkswagen Golf 1 GTI is zonder twijfel de grondlegger en tevens het meest gerespecteerde lid uit de klasse van de hot hatches. De Fiat Ritmo 130 TC haalde het niet qua bouwkwaliteit bij de Duitser, echter moet je deze auto zien als de hooligan in zijn klasse destijds.  De gulzige twin-cam motor, de haarscherpe besturing en de stevige remmen maken dit tot een hele fijne stuurauto. Dit was de spannende keuze, al moest je niet al te gevoelig zijn voor de typische Italiaanse gebreken. Het racy Recaro interieur en het sportieve dashboard maken het plaatje helemaal af. De Abarth 125 TC verscheen voor het eerst in 1981 als opvolger van de 105 TC. De 1.995cc motor leverde 125pk, daarmee bereikte de Fiat een topsnelheid van 190 km/u en sprintte deze van 0 naar 100 in  8,7 seconden.

Een goed exemplaar vinden is een nagenoeg onmogelijke opgave, het gros is in de loop der jaren verloren gegaan. Enerzijds door de matige bouwkwaliteit, anderzijds door overmoedige bestuurders.

HET AANBOD

Deze Fiat 125 TC Abarth uit 1982 met slechts 85.000km(!) op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland. De Abarth is volgens de verkoper geïmporteerd uit Italie, heeft nooit regen gezien en verkeert in een uitzonderlijk goede staat. Probeer daar maar eens een tweede van te vinden! De prijs is € 12.500. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze Abarth!

Tags from the story
,
0 replies on “Fiat 125 TC Abarth”