De leukste oldtimers en youngtimers onder de 10.000 Euro

Wil je graag een leuke oldtimer of youngtimer rijden maar moet het ook betaalbaar blijven? Dat kan! Een bijzondere auto rijden hoeft niet per definitie duur te zijn.

Wij hebben de leukste oldtimers en youngtimers voor je op een rijtje gezet waarbij we rekening hebben gehouden met de volgende factoren. Ten eerste gebruiksvriendelijkheid, een scherp sturende auto is erg lekker maar enige mate van comfort en praktische bruikbaarheid is mooi meegenomen. Oftewel een weekendje weg zonder al te veel ongemak moet binnen de mogelijkheden liggen. Ten tweede is betrouwbaarheid een belangrijke factor, als je besluit te gaan genieten van je bolide is het niet de bedoeling je elke keer af te vragen of deze gaat starten. Als derde de fun factor, wij denken dat rijplezier voortkomt uit een uitstekende wegligging, lekker motorgeluid, scherpe besturing, de wind door je haren of een combinatie van deze zaken. Het vierde criterium is dat de auto in meer dan redelijke staat moet zijn, oftewel je moet er na aankoop direct van kunnen genieten zonder eerst een halve restauratie in te zetten. Tenslotte hebben we gekeken naar betaalbaarheid zodra deze voor onderhoud de garage in moet, je wil namelijk niet leeglopen op de werkplaatsfacturen. op basis hiervan zijn we tot het volgende lijstje gekomen in willekeurige volgorde:

BMW E30 Cabriolet

BMW E30 Cabriolet

De BMW E30 staat steeds meer in de belangstelling vanwege zijn speelse weggedrag en tijdloze ontwerp. Ze zijn enigszins roestgevoelig maar daarnaast erg betrouwbaar, de zescilinders wil je hebben vanwege de fraai loopeigenschappen en het geluid. Een 100% originele vinden is wel een hele klus. Omdat open rijden “fun” is kiezen we voor de cabriolet, maar de overige carrosserievarianten zijn ook zeker de moeite waard!

Deze BMW E30 320i Cabriolet staat te koop in Nederland met nog geen 195.000km op de teller en lijkt zeer vergaand origineel. Vooral de sportstoelen met geruite bekleding, het leren sportstuur en de handbak stemt ons vrolijk. De prijs is op aanvraag maar zit naar verluid onder de € 10.000.

MGB GT

MGB GT

Naar onze mening één van de leukste oldtimers, bovendien zeer praktisch door zijn derde deur. Door de relatief eenvoudige techniek zijn deze MG’s goed (zelf) en betaalbaar te onderhouden. Roestvrije exemplaren zijn wel een zeldzaamheid.

Deze MGB GT uit 1971 met 41.000km op de teller is volgens de verkoper in 2012 nagenoeg geheel gerestaureerd en opnieuw gespoten. Veel informatie geeft de verkoper niet, op het oog lijkt het een zeer net exemplaar. de vraagprijs is € 8.000.

BMW Z3 Coupé 2.8

BMW Z3 Coupe

Eén van de meest controversiële ontwerpen in de autogeschiedenis, love it or hate it. Een zeer betrouwbare en goed klinkende 193pk zescilinder-in-lijn in geval van de meest verkochte 2.8, achterwielaandrijving en Deutsche gründlichkeit, wat wil je nog meer?

De versie met 2.8 motor is nog goed te vinden onder de € 10.000, de 3.0 is minder verkocht en is in de regel duurder. Het is wel een uitdaging een origineel exemplaar te vinden die niet verpest is door allerlei niet originele accessoires. Deze BMW Z3 Coupé uit 1999 met 215.000km op de teller is volgens de verkoper uitstekend onderhouden, dan moet je wel van het rode leer houden.

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

Officieel nog geen youngtimer, want nog geen 15 jaar oud. Maar dat is een kwestie van nog een paar jaar voordat deze dikke Alfa deze status bereikt. De befaamde dikke 3.2 liter V6 onder de kap met 250pk in een tijdloze driedeurs hatchback met uitgebouwde wielkasten in combinatie met serieuze prestaties maken dit tot een onweerstaanbaar pakket. De prestaties? Een sprint van 0 naar 100 in 6,3 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Wellicht niet de meeste betrouwbare in dit rijtje, wel één van de lekkerste en bovendien een klassieker van de toekomst met potentiële waardestijging.

Het aanbod onder de € 10.000 is ruim, zo kwamen wij deze GTA tegen uit 2003 met nog geen 190.000km op de teller en handbak voor € 7.950.

Volvo 850 T5-R

Volvo 850 T5-R

De Volvo die het Zweedse merk ineens op de kaart zette bij een jong en dynamisch publiek en mede door Porsche ontwikkeld is. Door zijn vijfcilinder met 211pk levert deze powerstation serieuze prestaties en gaat ie niet snel stuk bij goed onderhoud. Met name in Cream Yellow een echte blikvanger, bovendien zeer praktisch en een klassieker van de toekomst. Met relatief lage kilometerstand bijna niet meer te vinden.

Wij vonden deze groen metallic Volvo 850 T5-R  uit 1995 met automaat met maar 168.000km op de teller voor € 6.950.

Porsche 944

Porsche 944

Ten opzichte van de smallere 924 een hele vooruitgang en bovendien een “echte” Porsche. Door zijn uitstekende gewichtsverdeling een super goed rijdende sportauto met een grote praktische bruikbaarheid. Het is een Porsche, dus bij goed onderhoud zeer betrouwbaar.

Als je voor een 944 gaat zouden wij de S2 adviseren, daar zijn ten eerste alle kinderziektes wel uitgehaald en technisch zo’n beetje het beste wat de 944 kan bieden. Deze versie beschikt ook over moderner ogende bumpers en een tijdloos dashboard. Deze Porsche 944 S2 uit 1990 met 189.005km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland voor € 9.999.

Peugeot 205 GTI

Peugeot 205 GTI

Wie had in zijn jeugd nou niet liefde voor deze snelle Franse hatchback? Het model staat nog steeds in de belangstelling bij een grote groep liefhebbers en is moeilijk te vinden in originele roestvrije staat. Vooral de 130pk sterke 1.9 liter wil je hebben.

Deze Peugeot 206 GTI met 1.6 liter uit 1990 met 195.000km op de teller betreft een origineel Nederlands exemplaar in goede originele staat, de vraagprijs is € 6.500.

MINI Cooper

MINI Cooper S

Een icoon! Wil je nog een beetje comfort, modernere techniek en een dikke uitstraling? Kies dan voor een model uit de laatste bouwjaren, de MINI Classic is gebouwd tot en met het jaar 2000.

Deze MINI Cooper 1.3 MPI uit 2000 in blauw metallic en slechts 15.002 op de teller staat in Nederland te koop voor een bedrag van € 10.950. De prijs is onderhandelbaar dus met een beetje mazzel kom je onder de 10 mille uit.

Saab 900 2.0 Turbo 16S Aero

Saab 900 aero turbo

Dit is zo’n beetje alles waar het ter ziele gegane Saab voor staat, een ruime hatchback met turbo motor en een dik geluid. Bij voorkeur een zwarte! De prijzen zitten al een tijdje in de lift, niet zo verwonderlijk aangezien er nauwelijks aanbod is van nette exemplaren met acceptabele kilometerstand. Ook als cabriolet is deze Saab onweerstaanbaar.

De witte Saab 900 2.0 Turbo 16S uit 1990 van de eerste eigenaar met 165.000 wordt te koop aangeboden voor € 5.999.

BMW 2002

BMW 2002 Tii 01

Dit was één van de trendzetters van de sportieve sedan en legde de basis voor de verkoopsuccessen van BMW. Een speelse, sportieve en praktische sedan die inmiddels al op veel lijstjes voorkomt als het gaat om de belofte van de toekomst. Het gevolg is stijgende prijzen en je moet dan ook goed zoeken om een gaaf exemplaar onder de € 10.000 te vinden.

In Spanje staat deze beige BMW 2002  uit 1973 met maar 103.000km op de teller, volgens de verkoper is de auto roestvrij en zo te zien vergaand origineel. Een koopje met een prijs van € 8.900.

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet

Mercedes W124 Cabriolet

Geen lijstjes zonder een echte Benz, echter is het niet zo makkelijk om een mooie klassieke Mercedes te vinden onder de 10 mille. De E-Klasse (W124) lijkt alsof deze uit steen is gehouwen, met het juiste onderhoud is dit model onverwoestbaar. Om toch een beetje lol te hebben kiezen we voor de cabriolet, lekker handig die vier zitplaatsen en comfortabel cruisen maar! Het zou ook niets verbazen als deze modellen in de toekomst alleen maar duurder gaan worden.

Deze Mercedes-Benz E220 Cabriolet uit 1994 met 148.563km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland. Dit model levert 150pk, voldoende om goed vooruit te komen in combinatie met de automatische versnellingsbak. Zelfs de elektrische kap is onlangs nog vervangen.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Wat een ontwerp is dit! Deze hoekige Alfa was één van de trendzetters van de sportieve sedans, ondanks het ontwerp anders doet vermoeden beschikte de Giulia over een betere stroomlijn dan de Porsche 911 in zijn tijd. Erg roestgevoelig zijn deze modellen en dat zie je dan ook vaak terug in het aanbod.

Deze groene Alfa Romeo Giulia 1300 Super uit 1971 staat te koop in Nederland. Volgens de verkoper is de Giulia goed onderhouden en onlangs bij de bodem nog flink aangepakt om roestproblemen op te lossen. De prijs lijkt redelijk met € 8.950.

Heb jij goed aanvullingen op dit overzicht? Deel het hieronder!

 

Tags from the story
2 replies on “De leukste oldtimers en youngtimers onder de 10.000 Euro”
  1. says: Patrick

    De Volvo 240. In Amerika nu al een cultauto en hier een in wording. Onverwoestbaar, praktisch en comfortabel.

Comments are closed.