Daf 1300 Marathon

De DAF 66 kwam in 1973 op de markt als het meest sportieve dat de Nederlandse fabrikant tot dan toe had voortgebracht. Eerder was er al een Marathon-uitvoering, echter de nieuwe versie beschikte over een 1.300cc motor van Renault waardoor het vermogen uit kwam op 57pk. De “sportieve” aspiraties werden uiterlijk ondersteund door de dubbele koplampen, bredere wielen en stoere striping. Het onderstel kreeg een Dion-achteras in plaats van de oude pendelassen.

Daf 1300 Marathon

Deze Daf 1300 Marathon uit 1974 wordt in eigen land te koop aangeboden via Classic-Trader. Het betreft een origineel Nederlands geleverd exemplaar die enkele jaren geleden op een kundige wijze is gerestaureerd. Daarbij werd de carrosserie geheel gespoten in de originele gele kleur waarbij met de kenmerkende striping niet is vergeten.

De bodem en chassis zouden zeer solide zijn en vrij van roest. Ook het interieur maakt een verrassend frisse indruk. Wij zeggen; dit is een leuke betaalbare basis als rally-auto van vaderlandse bodem! Het prijskaartje vermeldt 9.900 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Daf!

Tags from the story
0 replies on “Daf 1300 Marathon”