Austin Mini Cooper Rally

De Mini Cooper S werd wereldberoemd na het winnen van de Rally van Monte Carlo in de jaren 1964, 1965 en 1967. Ook in 1966 bereikten de kleine scheurijzertjes als 1e, 2e en 3e de finish maar besloot de Frans jury aan de hand van de gebruikte verlichting op de Mini tot diskwalificatie. Daarbij ging de overwinning naar het Franse(!) Citroën. Sindsdien heeft het model altijd een hoofdrol gespeeld in de autosport.

Austin Mini Cooper Rally

Deze Austin Mini Cooper Rally wordt te koop aangeboden in België door Car Cave. Nieuw werd deze geleverd in 1986 en inmiddels is de Mini gemodificeerd voor het rijden van rally’s. Onder de kap ligt een 1.380cc motor met Weber carburateurs. In het interieur tref je Sparco racestoelen, vierpuntsgordels en een rolkooi aan.

De dikke uitlaat in het midden laat een spannende roffel horen, voor de wielen is gekozen voor Minilites in de maat 175/50 R13. Om het bommetje tot stoppen te krijgen zijn er AP remklauwen aan de voorzijde gemonteerd. Wij vermoeden dat voor de € 21.000 die de verkoper vraagt voor deze machine je erg veel fun per Euro gaat hebben.

Deel hieronder je mening over deze Mini!

Tags from the story
0 replies on “Austin Mini Cooper Rally”