Aston Martin Virage Volante

De Aston Martin Virage Volante werd in maart 1992 voor de eerste keer getoond aan het grote publiek, het nieuwe model maakte zoveel indruk dat de open versie in korte tijd de vraag naar de Saloon overtrof. In totaal werden er van de Virage Volante 223 exemplaren gebouwd ( rechts- en linksgestuurd samen ), van de Virage Saloon rolden na de introductie van de Volante nog slechts 165 stuks van de band .

Belangrijke wijzigingen ten opzichte van de saloon waren een 4-traps automaat met ingang van Maart 1993, evenals andere 17 inch velgen en standaard ABS. Ook werden de latere type Volantes voorzien van een stuurwiel met airbag. De kap was elektrisch bediend en voorzien van een glazen achterruit met verwarming. Ondanks dat de Volante naar verhouding gewild was werden er weinig Virage Volantes gebouwd vanwege de recessie in 1992, in die tijd werd er gemiddeld slechts 1 Virage per week gebouwd.

Aston Martin Virage Volante

Deze zilvergrijze Aston Martin Virage Volante uit 1997 met chassisnummer 60161 wordt te koop aangeboden in Nederland door Noble House. De Virage had volgende de Aston Martin archieven Duitsland als bestemming toen deze de fabriek verliet, echter is deze uiteindelijk nieuw geleverd op 27 november 1997 door Stratstone Aston Martin aan ene G. Refson uit Liverpool. De onderhoudshistorie tot 2001 is goed gedocumenteerd en de auto heeft alle beurten tijdig gehad. De eerste jaren is de auto goed gebruikt, de huidige kilometerstand is 49.636km. Na 2001 is de auto blijkbaar weinig gebruikt en wordt er tot 2015 geen onderhoud meer geregistreerd. In april 2015 wordt de Aston door een Ferrari dealer uit Monaco verkocht aan een Belgische verzamelaar. De huidige verkoper heeft onlangs nog voor 14.500 Euro aan onderhoud uitgevoerd waaronder banden, kap rubbers, brandstofsysteem en dergelijke. De prijs is € 131.500.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin Virage Volante”