Aston Martin DB4 GT Zagato By Rod Jolley

De Aston Martin DB4 GT Zagato werd in oktober 1960 tijdens de London Motor Show geïntroduceerd. De Italiaanse carrosseriebouwer Zagato gebruikte de DB4 GT als basis, de ontwerper was Ercole Spada. Men was voornemens om 25 exemplaren te bouwen, echter door de geringe vraag bleef het bij slechts 19 stuks. Vanwege deze exclusiviteit in combinatie met het oogstrelende design brengt een origineel exemplaar vele miljoenen op.

Video:

In 1987 bouwde Aston Martin opmerkelijk genoeg nog eens 4 exemplaren (Sanction 2) met een prijskaartje van 1 miljoen Dollar. In 2000 en 2001 werden er nog twee DB4 GT Zagto’s gebouwd (Sanction 3) en één unieke DB4 GT Barchetta. Dit waren echter geen officiële auto’s van Aston Martin. Begeerlijke klassiekers zijn aantrekkelijk om te reproduceren, zo kent ook dit model inmiddels de nodige replica’s.

Aston Martin DB4 GT Zagato By Rod Jolley

Deze Aston Martin DB4 GT Zagato By Rod Jolley wordt in Engeland te koop aangeboden door Cotswold Collectors Cars. De verkoper werd blijkbaar sprakeloos bij het aanschouwen van zoveel schoonheid dat hij vergat uitvoerige informatie te publiceren op zijn website.

db4gtzagato2

Bekend is dat de Zagato gebouwd is door Rod Jolley, een gerenommeerde carrosseriebouwer uit Engeland. Als basis werd een links gestuurde Aston Martin DBS gebruikt, de motor werd geheel nieuw opgebouwd op basis van de originele specificaties. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin DB4 GT Zagato By Rod Jolley”