Alfa Romeo Montreal

De Alfa Romeo Montreal, een tweepersoons sportwagen, werd voor het eerst aan het grote publiek getoond als prototype tijdens de wereldtentoonstelling in 1970 in Montreal, drie jaar daarna werd het productiemodel tijdens de Autosalon van Genève gepresenteerd. Het ontwerp was van de hand van Marcello Gandini die op dat moment werkzaam was bij Bertone en tevens tekende voor legendarische ontwerpen als de Lamborghini Miura, Lamborghini Countach en de Lancia Stratos. Hoe kan het anders met zo’n portfolio dat de Montreal een lust voor het oog is en een potentiële klassieker van de toekomst is!

In eerste instantie was men voornemens een middenmotor te plaatsen, vandaar de luchtinlaten achter de portieren, echter later werd besloten de motor toch voorin te plaatsen. Daar lag een van een wedstrijdmotor afgeleide 2.593cc V8 gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Toen de auto in 1971 te koop kwam in Nederland kon je deze kopen voor 41.225 gulden. Een verkoopsucces werd het nooit, tot 1977 zouden er maar 3.925 Montreals van de band lopen.

Alfa Romeo Montreal

Deze Alfa Romeo Montreal in Group 4 uitvoering uit 1971 wordt in Nederland te koop aangeboden door Gallery Aaldering. De auto zou 4 jaar geleden volledig zijn gerestaureerd en technisch gereviseerd, toen heeft men ook de keuze gemaakt de auto met een Group 4 look op te bouwen waardoor deze er erg stoer uit ziet.

13127395-3

Zowel technisch als optisch verkeert de Alfa in een zeer goede staat, aldus de verkoper. Aanpassingen die gedaan zijn betreffen o.a.; verwijderen van de Spica injectie en vervanging door carburateurs, voor en achterzijde uitbouw van de body, rolkooi, speciaal uitlaatsysteem wat een spectaculair geluid zou produceren, period wielen, aangepaste tellers in het dashboard en minimalistisch interieur ten behoeve van gewichtsbesparing. Na de restauratie is er slechts 2.500km met de Montreal gereden. De vraagprijs van deze coole Alfa is € 118.500.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Montreal”