Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale

De Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale is geproduceerd van 1959 tot 1966. Het eerste prototype werd gepresenteerd in 1957 op de Autosalon van Turijn, de definitieve versie werd voor het eerst aan de pers getoond op het circuit van Monza in 1959. De eerste 100 exemplaren hadden een lage neus en kregen de naam 750SS mee, dit aantal was benodigd voor homologatie. Deels bestond de carrosserie uit het lichte aluminium, al zouden er ook exemplaren bestaan die geheel in aluminium gebouwd zijn. De luchtweerstandscoëfficiënt was een extreem lage 0,28, een waarde die de eerste 20 jaar niet meer geëvenaard zou worden. Onder de kap lag een 1.290cc Twin Cam motor met 100pk die de achterwielen aandreef. Daarmee was een topsnelheid haalbaar van 200 km/u.

De tweede serie beschikte over een volledig stalen carrosserie en een hogere neus. De derde serie kreeg een grotere 1.570cc motor met 112pk en werd in 1963 op de Autosalon van Genève geïntroduceerd. De productie eindigde in 1966, totaal zouden er 2.766 exemplaren gebouwd zijn.

Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale

Deze Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale uit 1966 in smaakvol Blu Bosforo met beige leren interieur wordt te koop aangeboden in Duitsland via Classic Driver. Volgens de verkoper betreft het een matching-numbers exemplaar in originele kleurstelling die in een uitstekende staat verkeert. De motor is onlangs opnieuw opgebouwd. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale”