Bentley S3 Continental Drophead Coupé By Park Ward

Deze Bentley S3 Continental Drophead Coupé By Park Ward werd ooit door het Britse Autocar omschreven als ‘A new stage in the evolution of the post-war Bentley‘. De Continental staat synoniem voor het eenvoudig bereiken van hoge snelheden gepaard met een flinke dosis comfort, onder de kap lag een 6.2 liter V8. Het ontwerp was opvallend genoeg afkomstig van een Noorse designer, Vilhelm Koren. De S3 is geproduceerd van eind 1962 tot oktober 1965 en was de laatste Bentley met een separate body en chassis. Om die reden leende het zich uitstekend voor de carrosseriebouwers die zich konden uitleven in het ontwerpen van een andere body. De bekende leveranciers van een carrosserie op basis van deze Bentley zijn H J Mulliner, Park Ward en James Young.  Slechts 311 exemplaren zouden er gemaakt worden.

Bentley S3 Continental Drophead Coupé By Park Ward

Deze Bentley S3 Continental Drophead Coupé By Park Ward wordt in Duitsland te koop aangeboden door Weekend Heroes. Het betreft 1 van de 26 geproduceerde exemplaren met het stuur aan de linkerzijde.

Bentley S3 Continental Drophead Coupé By Park Ward 04

Bentley S3 Continental Drophead Coupé By Park Ward 02 Bentley S3 Continental Drophead Coupé By Park Ward 03

De eerste eigenaar J.J. Calvillo nam de S3 in mei 1963 in ontvangst, sindsdien is de Britse cabriolet uitstekend onderhouden en mogen we spreken van fraai patina. De volledige historie is gedocumenteerd. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Bentley!

Tags from the story
0 replies on “Bentley S3 Continental Drophead Coupé By Park Ward”